В строителството на новата отсечка на магистрала „Хемус“ в посока Варна са инвестирани 145 млн. лева

  • 18 октомври 2022 14:48

  • 873
  • 1
В строителството на новата отсечка на магистрала „Хемус“ в посока Варна са инвестирани 145 млн. лева
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В строителството на новата отсечка на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна са инвестирани 145 млн. лева от републиканския бюджет, беше посочено при пускането на движението по 16,3-километровия участък от аутобана между селата Буховци и Белокопитово на церемония днес в присъствието на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по. Така пътуването от пътен възел „Буховци - Север“ до Варна, което е около 103 км, ще бъде изцяло по магистрала.

Откритият днес участък между селата Буховци и Белокопитово е проектиран за скорост от 120 км/ч. Отсечката е с две платна за движение с по две ленти в посока и две аварийни ленти, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.  В началото на участъка, чрез пътен възел „Буховци - Север“ се осигурява пресичането на АМ „Хемус“ с пътя Буховци – Макариополско. Реконструиран е и п. в. „Буховци – Юг“, осигуряващ необходимата пропускателна способност на моторните превозни средства от първокласния път София – Търговище, чрез път III-5102 до началото на новия участък от АМ „Хемус“ при п. в. „Буховци - Север“, се посочва в прессъобщение от МРРБ. 

По трасето на отсечката има седем виадукта, мост над р. Пакоша, 10 селскостопански подлеза, в края на участъка при п. в. „Белокопитово“ са изградени пътните връзки за привързване на магистралата с първокласните пътища Русе - Разград - Шумен и София - Търговище - Шумен.

АМ „Хемус” става с 16 км по-дълга

Общата дължина на АМ „Хемус“ от София до Варна е приблизително 420 км. В експлоатация са участъците от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, които са с обща дължина 175 км. С новия участък стават над 191 км въведените в експлоатация, отбелязват още от МРРБ.

Министър Шишков връчи разрешенията за ползване на новопостроения участък и на реконструирания пътен възел „Буховци – Юг“ на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов и благодари на строителите. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
873 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 19:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини