"Български възход" решава кого да подкрепи за председател на НС

  • 18 октомври 2022 14:42

  • 888
  • 3
"Български възход" решава кого да подкрепи за председател на НС
© Булфото (архив)

На коалиционен съвет днес "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" ще реши кого ще подкрепи в гласуването за председател на Народното събрание. Въпросът ще се дебатира и на заседание на парламентарната група, което започва в този час.

По-рано от АБВ, които са един от коалиционните партньори в "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но", обявиха своята позиция. Лидерът на партията Румен Петков посочи, че досегашната практика е била да се подкрепи предложението на най-голямата парламентарна група:

"Очевидно, че се върви към промяна на тези виждания и намерения, но да не се съобразяваш с изборния резултат и да се стремиш да блокираш работата на Народното събрание от първия му ден, не е добър знак и е липса на политическо възпитание и култура".

Десислава Атанасова: Росен Желязков, имаш нашата пълна подкрепа!

До този момент четири от парламентарно представените формации обявиха, че ще имат номинации за председател на Народното събрание. ГЕРБ издигна кандидатурата на Росен Желязков, "Продължаваме промяната" - на Никола Минчев, а БСП - Кристиан Вигенин. От "Възраждане" ще номинират Петър Петров, научи БНР от свои изпочници в партията. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
888 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 14:52

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.18 | 14:45

2
Още един никаквец в политиката

2022.10.18 | 14:44

1
ПЕДЕРУСКИ СРАЛЬО

Добави коментар

Водещи новини