Делегацията на ДПС в ЕП настоява България да влезе в Шенген до края на годината

  • 18 октомври 2022 13:55

  • 504
  • 2
Делегацията на ДПС в ЕП настоява България да влезе в Шенген до  края на годината
© Кадър: ДПС
Слушай новината Слушай новината

Делегацията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в Европейския парламент гласува в подкрепа на резолюция относно присъединяването на България и Румъния към Шенген, която бе приета днес с голямо мнозинство, обобщавайки изразените по време на пленарния дебат на 05 октомври 2022г. аргументи за премахване на вътрешните граници спрямо България и Румъния.

С резолюцията членовете на ЕП отново настояха, че свободното движение е едно от ключовите постижения на Европейския съюз, за чието функциониране са приети редица компенсаторни мерки с цел обмяна на информация и утвърждаване на доверието между държавите-членки, както и че няма правно основание за налагане на допълнителни изисквания спрямо двете страни, които са изпълнили Шенгенските критерии още през 2011г.

ЕП настоява: България и Румъния да влязат в Шенген

Докладчикът за резолюцията за групата „Обнови Европа“, Софи Ин'т Велд, заяви по време на пленарната дискусия: „Зачитането на правилата на ЕС не е еднопосочна улица. Не може да има двойни стандарти. Особено в тези времена, трябва да поставим европейското единство над националните политики. България и Румъния принадлежат към Шенген.“

Делегацията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с трайно настоява за равното третиране на българските граждани, като неизменно изтъква, че продължаващият граничен контрол има негативни последици както по отношение на живота на европейските граждани, така и по отношение на икономическия напредък, транспортните операции, вносa и износа към, и от двете държави.

Именно затова евродепутатите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност и Атидже Алиева-ВелиАтидже Алиева-ВелиАтидже Алиева-Вели е родена в град Девин на 18 септември 1981 г. През 2003 г. завършва бакалавърска заявиха твърдата си подкрепа за резолюцията, с която се призовава Съветът да предприеме всички стъпки за пълното прилагане на достиженията на правото от Шенген спрямо България и Румъния до края на 2022г., за да бъдат премахнати граничните проверки по всички вътрешни граници за двете държави от началото на следващата година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кравата векилска

2022.10.18 | 15:03

2
я какви "дикани", а този в средата направо за цъфнал
PaulaFox

2022.10.18 | 14:54

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини