Президентът на Армения Вахагн Хачатурян поднесе венци пред паметника на Незнайния воин

  • 18 октомври 2022 11:33

  • 356
  • 1
Президентът на Армения Вахагн Хачатурян поднесе венци пред паметника на Незнайния воин
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Вахагн Хачатурян беше посрещнат от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с официална церемония, която почете караул и 21 топовни артилерийски поздрава в чест на госта.

Вахагн Хачатурян отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

 

Визитата е повод 30-годишнината от установяването на двустранни дипломатически отношения между България и Армения, която се отбелязва тази година. 

След това на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения, информира още БТА.

Президентът на Армения идва на държавно посещение у нас

В Гербовата зала Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Вахагн Хачатурян ще подпишат съвместна декларация по повод 30 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения. В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан и протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара. 

 

Визитата на президента Хачатурян ще продължи до 20 октомври. В рамките й арменският държавен глава ще изнесе лекция в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Хачатурян ще проведе среща и с министър-председателя на служебното правителство Гълъб Донев.

Също така се предвижда среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, посещение в Пловдив, както и срещи с представители на арменската общност.

 

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 12:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини