СДС с призив: Да намерим разум, сили и смелост да съставим стабилно правителство!

  • 18 октомври 2022 11:27

  • 337
  • 2
СДС с призив: Да намерим разум, сили и смелост да съставим стабилно правителство!
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

От ПП СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на изпратиха декларация до медиите във връзка със старта на работата на 48-то Народно събрание.

Публикуваме цялата декларация:

"В навечерието на новия, 48-ми парламент, от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на се обръщаме към партиите, които българите избраха да ги представляват и защитават интересите им, с призив: да намерим разум, сили и смелост да съставим стабилно правителство!

Още преди началото на първия парламентарен звънец, част от политическите сили показахме завидно евроатлантическо мнозинство. Ние ясно се разграничихме от другите, които явно или прикрито, предпочитат червената петолъчка на Кремъл пред европейските звезди.

Защо можем да се обединим около евроатлантизма, но не и около интересите на България в момента? Защо непоколебимо можем да гледаме в една посока навън, но вътре, в държавата, градим нова Вавилонска кула и не успяваме да се разберем за доброто на нацията?!

Европейската общност, към която принадлежим, е приела за свой основополагащ принцип „единство в многообразието“.  А ние, в нашата България, не искаме или се страхуваме да го приложим!

Зад това нежелание не стоят ли дребни партийни сметки, че след нови избори някой ще си повиши резултата с няколко процента? А ако резултатите са сходни, защо ще изгубим ценно време без редовно правителство и парламент? Това ще реши ли кардинално политическата криза, в която се намираме вече година и половина? Риторични въпроси с очевиден отговор! Българите ясно ни показаха, че трябва да се научим на коалиционна култура, защото не се доверяват на нито една политическа сила да има пълно мнозинство. Пред вратите на може би най-трудната зима след Виденовата, да хвърлим държавата в неизвестното е безотговорно и недостойно! Търпението на хората не е безкрайно и на пролет много политически сметки ще се окажат криви.

България я има повече от 13 века, преживяла е робства, бури и превратности, но е устоявала, когато начело са заставали най-смелите, най-мъдрите и най-родолюбивите. Духът и мечът са вървели редом. Да бъдеш водач е преди всичко отговорност към народа ти, а не привилегия да си играеш със съдбата му! И днешните политически сили трябва да го осъзнаем веднъж завинаги!"
 

Десислава Станева
337 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.18 | 12:06

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.18 | 11:40

1
Е то сдс е с един депутат ,гореизложния кривоглед селтак

Добави коментар

Водещи новини