Костурков, ПП: Със сигурност няма да говорим за правителство с първия мандат

  • 18 октомври 2022 11:00

  • 637
  • 3
Костурков, ПП: Със сигурност няма да говорим за правителство с първия мандат
© Булфото (архив)

"Със сигурност няма да говорим за правителство с първия мандат." Това каза в интервю за БНР Росен Костурков от ПП.

Няма промяна в позицията на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". На този етап партията няма да участва в разговори, водени от парламентьорите Росен Плевнелиев и Соломон Паси, потвърди Костурков. Според него "на този етап на тези разговори не им е сега времето".

По думите му те вече са обявили точките, по които ще подкрепят политики в 48-ото Народно събрание.

Митев (ПП): Човекът, когото ГЕРБ предлагат, не е на моралната висота на председател на НС

"Законите по Плана за възстановяване и устойчивост, Антикорупционния закон, Законът за въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, в социалната сфера доста неща, които сме заявили, че ще подкрепяме. Така че на този етап на тези разговори не им е сега времето, да не кажа загуба на време."

Относно избора на председател на парламента Росен Костурков посочи, че в настоящия парламент, в който няма ясно мнозинство, те са решили да номинират Никола Минчев, защото е бил "доста ефективен, доста добър и диалогичен".

"Те го свалиха. Свали го коалицията ДПС - ГЕРБ - "Възраждане", в ситуация, в която след като слезе от трибуната, всички му ръкопляскаха."

Запитан за вчерашната среща по инициатива на БСП за обсъждане на бъдещи социални политики, Костурков изтъкна, че няма причина да избягват "такива срещи, макар и със съмнителна ефективност".

"Всеки разговор в рамките на този парламент, който очевидно се очертава сложен, доста фрагментиран, доста партии с различни идеи и виждания какво ще се случи в следващите 3-4 месеца, за мен е полезен. Колкото повече си говорим, толкова по-голяма е вероятността нещо да се случи, така че да имаме стабилност в държавата", коментира Росен Костурков в предаването "Преди всички".

Този парламент, независимо дали има или няма правителство, има доста важни задачи, които трябва да свърши, обобщи той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
637 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.10.19 | 00:52

3
Пърдялник
народен глас

2022.10.18 | 12:25

2
пед@ли махйте се че ще ви гонат с камъни
PaulaFox

2022.10.18 | 12:08

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини