Крум Зарков: Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени

  • 18 октомври 2022 10:36

  • 657
  • 5
Крум Зарков: Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Засега нещата за съставяне на правителство не изглеждат оптимистично, каза в интервю за БНР служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Той уточни, че ако служебно правителство трябва да продължи да управлява, ще заяви дали би продължил да работи в него или ще се отдаде на каузата "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е".

"Битка не, но кауза имам. Този въпрос, ако ми бъде зададен, тогава ще търся и неговия отговор и ще го дам публично."

Това, което трябваше да напише Министерството на правосъдието бе написано. Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени, подчерта Зарков преди старта на 48-ото Народно събрание утре.

Крум Зарков: Имаме нужда от действащ парламент

"ПВУ не е само наименование на законите, а ангажимент за дълбоки реформи, с тирета вътре, които трябва да бъдат изпълнени. Този план е такъв, какъвто е. Депутатите ще се наложи да държат сметка за това, с което вече сме се ангажирали, за да не се окаже, че определен закон, чието заглавие отговаря на Плана, съдържанието му се разминава, което ще бъде пречка – няма да може да започне усвояването по прословутия втори транш."

По този план в различните му варианти са работили почти всички партии, допълни той.

Трябва да бъдем амбициозни и реалисти едновременно, подчерта Крум Зарков

Относно антикорупционния закон министър Зарков коментира, че сме се ангажирали да създадем независима агенция за корупцията по високите етажи на властта, която да има разследващи функции.

"По отношение на конфликта на интереси - за да бъде ефективна и работеща, тази комисия трябва да се занимава само с едно нещо – обратното на това, което беше КПКОНПИ, събрала много различни процедури, много различни задачи на едно място. Крайно време е да поставим въпроса там, където е - корупцията по високите етажи на властта и наказателното ѝ преследване. Защото основната критика, която получаваме, е – няма осъдени."

"Има различни видове популизъм. Напоследък в България се появи понятието наказателно-правен популизъм", коментира правосъдният министър.

Съветът за криминологични изследвания има за цел да изследва емпиричните данни, така че НК да стане ефективен, а наказателно-правният популизъм – да бъде смекчен, изтъкна той относно възстановяването на дейността на съвета.

"Главният прокурор би трябвало да е най-обран в своите приказки, но не е така. Това замерване между институции за това кой е виновен, не знам на кого върши работа."

Последвайте канала на

Росица Валентинова
657 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.10.18 | 10:40

1
НЯМА ДА ИМА ПАРИ ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НАБИЙ СИ ГО В СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ТИКВА

2022.10.18 | 10:41

2
Парламента ще преразгледа т.нар. законопроекти направени от хунтата на радев и ще изготви нови, нормални.

2022.10.18 | 10:42

3
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.10.18 | 11:21

4
дано да няма правителство и да не вземем онези проклети пари, иначе жална ни майка! приемат ли тези закони, от следващата година всички ще бъдем клошари!
PaulaFox

2022.10.18 | 12:08

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини