Проф. Петър Стоянович: Не е необходимо на всяка цена да има правителство

  • 17 октомври 2022 17:48

  • 1263
  • 4
Проф. Петър Стоянович: Не е необходимо на всяка цена да има правителство
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Ако се стигне до следващи избори, дали отново няма да се посегне към същият ключ за разрешаване на тази институционална криза? Имаме сега опит да имаме бърз общ знаменател, под който да стане новата математика. Това трудно може да бъде правилната страна във войната в Украйна. Само с външна политика никой не се е задържал досега. Това заяви бившият министър на културата проф. Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, в ефира на бТВ.

Петър Стоянович: Ние трудно можем да разберем смъртта на Кралицата, за нас тя е една статистика

 „Българинът се разтапя от думата „коалиция” – тя му звучи прекрасно, абсолютно съм убеден. По време на тройната коалиция имаше доста доволни хора. В българската история имаме големи коалиции, сговорил блокове. Българинът обича да е в голяма среда, начело с голям трактор, който върви напред. Липсата на перспектива да имаме такова лидерство е притеснително”, смята той.

„Ние имаме различен подход колко да сме евроатлантици, а не дали сме или не сме. Оттам насетне – геостратегическата ориентация не движи рейс 94 с друго гориво в София, няма да оправи магистралите. Това са неща, които трябва да се договорят в кратка перспектива от кандидатите за управляване на страната”, каза още Стоянович.

Според него не е необходимо на всяка цена да има правителство.

„Не знам дали чакаме нова звезда, ние сме звездобройци у нас. Българският парламент не е бил непременно сок от мозък досега, той е отражение на обществото. Имаме утвърдена политическа класа с утвърдено водачество в последните 10 години, имаме заявка за нова политическа класа”, допълни той.

Според него, въпреки очакванията ни да имаме все повече подготвени за тази работа хора, по-образовани и отдадени на тази мисия, наречена политиката, ние имаме много доказателства за точно обратното: „Старите генерации си заминаха, големите динозаври я няма, даже в партията с динозаврите има много млади лица.”

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1263 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 21:59

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
bg

2022.10.17 | 20:10

3
Този продажник си гледа интереса. Майната му на народа! Его-то на първо място! Не народни представители, а низки, егоистични продажници, обслужващи собствените си цели!
БЪЛГАРИЯ

2022.10.17 | 18:47

2
Това е Волен Сидерв !!
Чудесно умение за

2022.10.17 | 18:47

1
нищоказване.

Добави коментар

Водещи новини