Румен Гечев: Правителството на САЩ да плаща за самолетите, които България ще взема под наем

  • 16 октомври 2022 11:01

  • 1476
  • 10
Румен Гечев: Правителството на САЩ да плаща за самолетите, които България ще взема под наем
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Надявам се всички колеги от останалите парламентарно представени партии да дойдат на срещата в понеделник, всички са приели поканата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Едва ли има нещо по-важно за България в момента от това какви мерки ще набележи парламентът и новото правителство, какъв бюджет ще бъде приет за 2023 г. Това са важните неща, които интересуват хората. Това заяви проф. Румен Гечев, избран за депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в 48-ото Народно събрание в предаването "Неделя 150" по БНР. 

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще направи всичко възможно за съставяне на правителство, вторият мандат има по-голям шанс, посочи той и добави, че трябва да бъде използван последният шанс за кабинет с третия мандат, защото е по-добре да има правителство, отколкото нови избори във време на кризи.

По думите му някакви вътрешни, а може би и външни центрове тласкат политическите партии в България, пращат ги по една пътека, която не води към решаването на националните проблеми. 

"Това ли е проблемът на България - кои посланици ще присъстват на откриването на парламента, или е това - как ще финансираме бюджетния дефицит? Ще запазим ли социалните програми и защитата за българските домакинства и българския бизнес при неизбежната рецесия, която се очертава? Трябва да съсредоточим вниманието си към националните проблеми, като не подценяваме ангажиментите на страната като член на ЕС и НАТО", коментира Гечев. 

Нинова кани партиите на среща заради високите цени, инфлацията и доходите

Румен Гечев подчерта, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще настоява да бъдат запазени компенсациите на домакинствата заради високата инфлация и поддържане на определен таван на цените на стоки от първа необходимост.

"Не звучи добре да се взема допълнителен дълг, но ако трябва да избираме между спасяването на бизнеса и защита на семействата и това да увеличим дълга с още няколко процента, няма да бъде разумно. По всякакви европейски стандарти към момента, дори и с допълнителен дълг от 4-5 млрд. лева, българската икономика няма да има проблеми да обслужва този дълг", смята той. 

Проф. Гечев заяви, е САЩ трябва да платят неустойка за забавянето на доставката на 8-те поръчани изтребителя Ф-16, както и за самолетите, които "трябва да вземем под наем". 

"Правителството на САЩ е взело парите 100%, не си е изпълнило ангажимента към България, веднага да плащат за наем на самолети, които български пилоти да пилотират тук в България. Посланикът ни в САЩ да поиска среща със съответните органи, където сме превели парите. Ще настоявам да извикаме в парламента Бойко Борисов, о.р. ген. Константин Попов и Красимир Каракачанов, които да отговорят защо са подписали договор без неустойки", отбеляза Гечев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1476 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.10.17 | 04:31

10
Защо са подписали Тиквата, Шкембе Войвода и някакъв си тулуп от армията договори без неустойки ли?!? Защото са.. патрЕоти към ФАЩ, може би:)))?!?
Румен Айдуко

2022.10.16 | 23:48

9
С защо ти не платиш, айдук пладнешки. Вие, комунягите милиардери обрахте държавата до шушка и сега друг да плаща.
Румене!

2022.10.16 | 13:17

8
Ти първо попитай вашия кремълски началник - масовия убиец и злодей, кога ще ни върне онези три милиарда, с които сикаджийската мутра му построи "Турски поток", за да си спаси задника, да спаси задника и на господаря си - Пеевското чудовище, както и да развърже кървавите ръце на кремълския злодей за агресията в Украйна! Така де, като си решил да питаш, питай наред!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.10.16 | 11:43

3
Този не е ли световен шампион по фалиране на банки?! Да не се обажда и да не дава съвети - ЧЕРВЕН МАЛОУМНИК!
Няма как да си педал, и да не си сороски трол

2022.10.16 | 12:39

7
А аз се препитавам със свирки и драскане по скапани сайтове.
Еми...

2022.10.16 | 11:21

1
А кога Гумен Речев ще плаща загубите, които нанесе на българия га беше министър на финансиЙте?
Еми...

2022.10.16 | 12:37

6
Много ме сърби.. Моля надървени момчета пишете на лични. Давам отпред и отзад..
PaulaFox

2022.10.16 | 12:10

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
кириленко

2022.10.16 | 11:44

4
от кога сте в НАТО....

2022.10.16 | 11:31

2
супер, ако не се навият обаче от сащ, да ги плаща бойку

Добави коментар

Водещи новини