Николай Ненчев: Възможен е кабинет с балансьор ДПС, Радев е заплаха за националната сигурност

  • 13 октомври 2022 20:47

  • 1955
  • 15
Николай Ненчев: Възможен е кабинет с балансьор ДПС, Радев е заплаха за националната сигурност
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

ГЕРБ искат НС да покани Зеленски да направи видеообръщение на старта на 48-ия парламент! 

"Аз написах нещо по този повод под формата на призив президентът на Украйна да направи приветствие. Нещо, което се случи в почти всички демократични страни, включително и в ЕС. Много силен знак. Силно се надявам, че това предложение ще мине и ние ще се наредим до свободните европейски атлантически народи с този акт. В последните дни забелязвам една активност да се покаже много силна устойчива евроатлантическа привързаност, което не е зле. Допускам, че това предложение ще бъде приветствано и подкрепено както от "демократична България", така от "Продължаваме промяната" и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с", коментира бившият министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. в "Денят ON AIR". 

ГЕРБ предлага Зеленски да направи видеообръщение на първото заседание на 48-ото НС

Той поясни, че ще има устойчиво евроатлантическо мнозинство по въпросите, свързани с предоставяне на оръжие и подкрепата за присъединяване на Украйна към НАТО, но е скептичен, че ще има мнозинство, което да излъчи правителство. Според него най-трудно ще бъде на ГЕРБ. Гостът изтъкна, че сме в изключително тежка конфликтна ситуация, имаме блокаж на политическата система, което ще доведе до много тежки политически сблъсъци в рамките на НС. 

"Партиите се водят от усещането, че няма да има кабинет, това твърдят и голяма част от политическите анализатори, и това блокира процеса. Никой не иска да рискува в този момент. Малко вероятно е ГЕРБ да успеят да съставят кабинет, който да получи подкрепа от НС, а другите възможни са ясни. Не изключвам съвсем възможността кабинет на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да бъде подкрепен безусловно от ГЕРБ. Всеки компромис, свързан с това кой с кого ще управлява, е изключително болезнен. Обикновено политиците в България разчитат на късата обществена памет, но сега сме пред коренно различна политическа ситуация. Това не е добре за националния интерес, но всяка една от политическите сили ще се опита да запази статута, който има и да спази обещанията, които са дали пред избирателите си, защото може да се окаже, че много бързо ще отидем на едни нови предсрочни избори и те трябва да дадат отговор", каза Ненчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му БСП няма да получат шанс за съставяне на кабинет, но е възможно да го получи ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Те по време на кампанията имаха много сдържан изказ, говориха за единство и национален интерес. Той добави, че това е единствената партия, която няма да понесе щети, но ще си вдигне рейтинга. Гостът посочи, че биха могли да играят ролята на балансьор. 

"Ако ние не отворим тази рана и не видим кой какви злоупотреби е извършвал през тези години и да понесе своята отговорност, няма да тръгнем на чисто. На фона на тази световна криза, ти да имаш коренно различна политика от политиката на европейските лидери, това е изключително опасно. Ние влизаме в много тежък междуинституционален конфликт вече, защото Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще продължи да поддържа своите тези, а това не е полезно. Затова вече има мнозинство Радев да бъде отстранен. Ако Радев бъде отстранен, защото той става все по-опасен за националната сигурност, той на другия ден ще направи политическа партия и ще влезе в НС и ще вземе гласовете и на БСП. Освен ако той не бъде подведен под отговорност и осъден за национално предателство", смята Ненчев. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1955 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
toto

2022.10.13 | 23:20

11
Каква ирония...коментара на този бг комплексиран генерал който предпочита дпс, представители на поробител пред бг летец пред който този изглежда като биташкибтърговец! А би следвало да е обратно. Този ме е гнус дори да му гледам гнусните бузи. Отврат!

2022.10.14 | 08:52

15
Чopaпа не е никакъв бългaрски лeтец., а най-обикнoвен нациoнален прeдател.

2022.10.14 | 08:50

14
'Възможен е кабинет с балансьор ДПС' Тоя портокал вече сме го яли няколко пъти. И през 90-те, и при седниШеф. е благодаря. Тая партия е противоконституционна.
Няма как да си патриот,и

2022.10.14 | 08:31

13
как съм го думкал тоя овощар и мръсник
фкеу.

2022.10.14 | 07:55

12
сей земеделецо ,сей ,да има ляб

2022.10.13 | 22:30

10
о, мокетения бил жив или така изглежда! щом изпълзя, значи кинтите са аут.

2022.10.13 | 22:30

9
о, мокетения бил жив или така изглежда! щом изпълзя, значи кинтите са аут.
PaulaFox

2022.10.13 | 22:24

8
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ббаш н.тоя

2022.10.13 | 22:17

7
с мокета на празната тиква ще се обажда,дето назначи ТРИ любовници в МНО...
Много точно казано.

2022.10.13 | 21:43

3
Радев е заплаха за националната сигурност. Възраждане, Възход и БСП също.
Анонимен

2022.10.13 | 22:02

6
Възраждане са пълни изроди. Български възход са хамелиони като Радев, а БСП- то се клатушка.

2022.10.13 | 21:56

5
Ненчев, затваряй си шибаната уста

Добави коментар

Водещи новини