Антон Кутев: Обвинението за камиона е толкова абсурдно, колкото и това за атентата срещу папата

  • 11 октомври 2022 17:43

  • 1106
  • 5
Антон Кутев: Обвинението за камиона е толкова абсурдно, колкото и това за атентата срещу папата
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Няма забавяне в отговора на правителството, защото службите трябваше да направят проверка. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз говорителят на служебното правителство Антон Кутев по повод твърденията на Русия, че камионът, взривил се на Кримския мост, е тръгнал от България.

Проверката беше направена възможно най-бързо и днес има резултат. Доказва се, че страната ни няма нищо общо. България не може да бъде обвинявана за тероризъм. Българският народ и българското управление не могат да бъдат обвинявани в тероризъм. Българското управление има много дефицити, но тероризмът не е един от тях. А и на практика ние не сме обвинявани от никого официално, информацията идва от медийни публикации, заяви Кутев.

Самото обвинение е абсурдно, а то не е и отправено, добави той. По думите му такова обвинение е също толкова абсурдно, колкото и това за "българската следа" в опита за атентата срещу папа Йоан Павел II.

ДАНС реагираха бързо. Вярвам безусловно на информацията от ДАНС, нямам причина да се съмнявам в компетентността на българските служби, подчерта говорителят на кабинета.

Службите категорични: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на България

Антон Кутев коментира и обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че президентът Радев умишлено отлага свикването на 48-то Народно събрание, за да се даде време за задкулисни договорки.

Трябва да се даде повече време на партиите да преговарят за правителство, включително и на партията на Корнелия Нинова. Отговорното поведение на партиите е да направят всичко възможно да съставят правителство. Именно това цели президентът. Работата на правителството е да изведе страната от кризите. Служебното правителство свърши доста работа, оттук нататък партиите трябва да създадат следващото правителство и да управляват така, както е по Конституция, посочи Кутев.

Според него няма основания да се смята, че служебното правителство надхвърля правомощията си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1106 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
123

2022.10.11 | 19:09

5
Кажи го Нинова.
PaulaFox

2022.10.11 | 18:47

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
peasant,

2022.10.11 | 18:42

3
don't go there
куче влачи диря няма

2022.10.11 | 18:33

2
каквото е записано по дневниците не значи че отговаря на действителността
Дядо Шишарко

2022.10.11 | 18:14

1
Ко не, откъдя на къдя тоя спинозен БСП.дираст, така лъже бря. Ся, че ние сме го думнали тоя мост ние сме, както на времето Папата, и трябва да сме горди но защо, нам ни е срам да си признаем бря.

Добави коментар

Водещи новини