Александър Йорданов (евродепутат): Правилно е усилието на ГЕРБ-СДС за сформиране на правителство на евроатлантическа основа

  • 08 октомври 2022 11:30

  • 1559
  • 28
Александър Йорданов (евродепутат): Правилно е усилието на ГЕРБ-СДС за сформиране на правителство на евроатлантическа основа
© Кадар - БНТ
Слушай новината Слушай новината

Нормалното и европейско е да се направи коалиция около партията, която е победила на изборите. Дясното в България е ГЕРБ-СДС и не случайно двете партии са със стабилно представителство в ЕНП, която е дясноцентристката партия. Това каза в "Денят започва с Георги Любенов" евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

Посъветва попадналите, по думите му, случайно в българската политика от "Продължаваме промяната" да бъдат по-скромни, да помислят за интересите на хората и да направят така, че България да има едно стабилно редовно правителство с един сигурен хоризонт от 4 години, както е нормално във всяка демокрация.

Йорданов определи като подли провокатори онези, които наричат ГЕРБ-СДС токсични. Посочи, че това са събрани от концепцията на президента Румен Радев за дестабилизация на България хора.

Логично е председателят на НС да бъде от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, да се предложи от победителя на изборите, подчерта евродепутатът.

Борисов след отказа на ПП: Оптимист съм за контактните групи, вратата за разговори е отворена

"Важно е кои партии ще подкрепят председателя на парламента, за да бъде избран, защото ситуацията е, че една партия в момента не може да го избере сама", допълни той.

Коментира, че усилието на ГЕРБ-СДС за сформиране на коалиционно правителство на т.нар. евроатлантическа основа е правилно.

"Не може да оставим дълго време да има парламент реално със служебно правителство на президента. Това е нонсенс, това е абсурд. Следователно, конституира ли се парламентът, в рамките на една седмица до деседт дни трябва да има даден мандат, преговори и изпълнен мандат."

Според Александър Йорданов най-добрият вариант е правителство да се сформира около партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и да е с партиите, които на думи проявяват европейски позиции. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ясно заявиха, че няма да бъдат с "Възраждане". Посъветва ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да не бъдат и с БСП, защото "БСП е партия-символ на катастрофата в България".

Ако не бъде сформирано правителство с мандата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, мторият мандат ще отиде при "Продължаваме промяната", които ще повторят онова, което вече беше. Нямат обаче мнозинство.

Третият вариант е да даде мандатът на друга партия - например на тази на Стефан Янев. Йорданов обаче е скептичен, че от третия мандат би се стигнало до сформиране на кабинет. Отбеляза, че при провала и на третия мандат, отново отиваме на избори, което ще е много лош вариант. Обясни, че за този вариант виновни ще са от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Последвайте канала на

Калина Христова
1559 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Еми...

2022.10.08 | 15:16

22
това не е ли видният отвсякъде, дето си беше направил магазинче в посолството в полша без да плаща наем, докато беше посланик там?

2022.10.10 | 12:51

28
той

2022.10.09 | 17:09

27
САМО Е СТАР НАИВНИК, БОРИСОВ НИКОГА НЕ Е БИЛ ЕВРОАТЛАНТИК.
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.08 | 19:21

24
forward.com/news/462916/nazi-collaborator-monuments-in-ukraine/ ---------- Украйна има нужда (и то спешна!!!) всички нацисти/фашисти (дори жени и/или деца!!!) да бъдат избесени по стълбовете!!! Това важи и за всички други (задължително и в България!!!) държави, по земното кълбо - както и за всички други аборти, а именно - Смърт за всички нацисти, фашисти, комунисти, анархисти, американофили, русофили, украйнофили, путинофили, ционисти и всички тем подобни, умствени малформации!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!! Тоя нефелника долу, чак ги бил подкрепял украйнските нацисти/фашисти бе... Хахаха така ще те подкрепим някой ден - от някой стълб... Хубава подкрепа и поддръжка ще ти дадем - ще има да висиш - ехеее :) Както се казва - когато и да ви избесим все ще е късно :) Час по-скоро трябва да изчистим майката Земя, от такива като вас :)
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.08 | 19:22

26
youtube.com/watch?v=Ni-JjIPkygU ---------- Ето Ви още от татуираните подчовеци, които се криха 90 дни в каналите... На 30 секунда - Тотенкопф и Ес*Ес... На 35 секунда - портет на Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 37 секунда вече е цяла картина - Боготворение на нацизма/фашизма в пълния му блясък... На 1.58 - цял цитат на/с Ад*о*лф Хи*тл*ер... На 2.20 - Св*ас*ти*ки... Изгледайте го цялото - има още куп портрети на нацисти/фашисти... Има и 14*88, Келтски кръстове, Арамейски слънца, Трискалиони, Панцерфаусти, Волксфронти, Хи*тл*ерюгенди, Железни кръстове/орли и т.н. и т.н... Абе както се казва... Когато и да ги избесиш тия подчовеци по стълбовете - все ще е късно... Има и още по-фрапантни видеа в нета на нацистите/фашисти от Украйна, че и от Полша де - там вече положението е на друго ниво... За да отричаш съществуването на нацисти/фашисти в Украйна, или трябва да имаш умствени отклонения/малформации, или да си платен, или чисто и просто - и ти да си като/от тях... Това е голата истина - едно от тия три... Дано да не е последното, че в наказателното производство има споделена престъпна отговорност - когато подкрепяш/симпатизираш/обичаш престъпници...
Смърт мръсна да бъде!!!

2022.10.08 | 19:22

25
youtube.com/watch?v=jiBXmbkwiSw ---------- Култово видео на Гардиън, а не на тъй наречените Путинови пропаганди - за летен "детски" лагер на украйнските нацисти/фашисти!!! От 9-та минута е просто култово!!! Татуировки - с*ва*ст*ик*и , тотенкопф, ес*ес, че даже едно от момичетата, което се явява "учител" на клетите дечица, има на краката татуировка надпис - Бяла Гордост!!!!! НАЦИСТИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ...!!!!!!! Може би трябваше с А да го напиша... Нали нашите родни нацисти-хулигани, го бяха сгрешили на футболен мач, преди време... Трагикомично е просто...!!! Има и редица видеа/четива, пак на западни медии, а не на руски - с всички нацистки паметници в Украйна - с видео/снимки/географски координати... Интересно как още не са ги изтрили... Тайм, Гардиън, Вашингтон Поуст и още куп други...
потрес!

2022.10.08 | 15:20

23
Този тлъст толуп, този безпардонен мерзавец нарича "евроатлантик" и сикаджийския престъпник от подземния свят, нищожеството, което лазеше като червей в краката на кремълския злодей, което нищожество подари на злодея с три милиарда наши пари "Турски поток", за да го улесни в агресията му срещу Украйна! Та този сикаджийски бандит бил "евроатлантик"! А, стига бе, толуп тлъст! И вземи да отслабнеш, че скоро ще трябва да се търкаляш в Европарламента, вместо да вървиш!"
PaulaFox

2022.10.08 | 14:47

21
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.08 | 13:25

19
Сформиране на правителство на евроатлантическа основа... А на евробългарска основа - кога?

2022.10.08 | 13:28

20
Атлантиците... Оттатък Атлантика! Аре марш!!!
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН

2022.10.08 | 12:16

7
ТОЗИ ВИНАГИ Е БИЛ ГЪЗ.
ь

2022.10.08 | 13:21

18
И то бит гъз!
Балканжията!

2022.10.08 | 12:58

15
Да, насран смръдлив гъз.

2022.10.08 | 13:01

17
Ще ми сформирате дедовия !
Господи!

2022.10.08 | 12:59

16
Каква противна и отвратителна мутра!
Балканжията!

2022.10.08 | 12:56

14
Ей ДЪРТ БОКЛУК, НЕ ДАВАЙ АКЪЛ КАТО НЯМАШ.

Добави коментар

Водещи новини