Катастрофата в БСП неизбежна, според опозицията на Нинова

  • 07 октомври 2022 13:13

  • 1440
  • 4
Катастрофата в БСП неизбежна, според опозицията на Нинова
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Утрешният Национален съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще бъде съдбовен, защото изборът, пред който ни поставя е съдбовен за партията. Партия със 130-годишна история, която изпадна до петоразрядна политическа сила".

Това коментира евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее за предстоящия пленум на левицата утре. Той е и сред лицата на вътрешната опозиция на Нинова. 

Истината може да е трудна за преглъщане, но илюзията, че всичко е наред, няма да я направи по-малко горчива, убеден е Витанов.

Станишев: Ако Нинова не подаде оставка, БСП ще продължава да дълбае дъното

"Докато левите хора в най-бедната страна в ЕС оттеглят доверието си от нас, десните се наслаждават на провала ни. Крахът е факт, а катастрофата няма да ни подмине, колкото и да се преструваме, че не я забелязваме", смята социалистът. 

"Единственият шанс да спасим идеята, която ни събира и която за много от нас е житейски път, мисия и вяра, се крие в обновлението. Вярвам, че сме способни да поискаме и отстояваме истинска промяна, за да обърнем хода на събитията, за да ни има и занапред. Такива, каквито сме - социалисти, убедени в смисъла на лявата идея за бъдещето на страната ни, не за нашето собствено", коментира евродепутатът.

Той припомня е твърдението на Ерих Фром, според когото дилемата на съвременния човек е синтезирана в един въпрос: "да имаш или да бъдеш". Надявам се в събота всички заедно да намерим верния отговор, допълва Витанов. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1440 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.10.08 | 13:02

4
ВСИЧКИ във ВЪЗРАЖДАНЕ ! ЗАКРИЙТЕ БСП !
PaulaFox

2022.10.08 | 00:10

3
❤️Казвам се Паула, на 23 години съм) Аз съм еротичен блогър, обичам палави истории 18+) Моля, погледнете ме, абонирайте се за моя канал на връзката ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.07 | 22:21

2
Червени паразити и предатели. Всичките еднопосочно към мАсква. Говнояди. Национални предатели.
еххххх

2022.10.07 | 13:53

1
давайКорни ,до пълния провал на тази дяволска партия!!

Добави коментар

Водещи новини