Ако няма обединение, ще има компромис, шантажи и извиване на ръце, смята политолог

  • 06 октомври 2022 12:40

  • 443
  • 1
Ако няма обединение, ще има компромис, шантажи и извиване на ръце, смята политолог
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Докарали сме се до ситуация, в която правителството не означава непременно добър резултат от изборите. Видяхме предходно управление, създадено под натиска на общественото очакване. Въпросът е не дали ще има правителство, а дали ще има опит за обединяване поне на три неща - обща оценка за реалността и кризите, позицията за войната в Украйна и обединение за обща визия за бъдещето. Тогава можем да видим правителство, но е малко вероятно. Всичко друго би било компромис, шантажи и извиване на ръце. Такова правителство би било безсмислено. Това коментира за "Твоят ден" политологът Христо Панчугов.

По думите му коалиция между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с едва ли е възможно заради настроенията срещу тях в обществото.

"Нужно е да се направи реформа на администрацията, така че да не бъде политически обвързана. Поредицата от кризи се дължат на това, че без политическа ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на и указание, администрацията е свикнала да не прави нищо. Всички кризи са изненада, защото не си вършат работата навреме", каза той. 

От своя страна журналистът Асен Генов смята, че контактната група за преговори е като стоматологичен лакмус, който да провери дали болните зъби достатъчно добре контактуват помежду си. "Изборите разделиха нещата на две групи - пропутински партии и партиите, които на дела или думи се заявяват като евроатлантически. Сред тях попада и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Борисов прояви политическа бързина и предложи евроатлантическо правителство", отбеляза той. 

Политолози: Българите усещат, че политиката не зависи от тях

Според него ако ПП искат да се върнат в играта и да спрат атаката на Борисов, трябва също да предложат силни точки. "Предстои да се подпише договор за F16, да се реши за военна помощ за Украйна. Могат да предложат тези неща. А защо не и въпросът за импийчмънт на президента. Ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в подкрепят тези стъпки, ще се види дали може да има евроатлантическо управление", посочи Генов. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
443 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.06 | 14:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини