Енергийният министър се срещна с ръководството на азерската държавна енергийна компания СОКАР

  • 05 октомври 2022 14:33

  • 247
  • 1
Енергийният министър се срещна с ръководството на азерската държавна енергийна компания СОКАР
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

Министърът на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския се срещна с представители на ръководството на азерската държавна енергийна компания СОКАР начело с Мурад Хейдаров, изпълнителен директор за Балканите. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката. 

По време на срещата бяха обсъдени различните възможности за сътрудничество, като бяха засегнати въпроси от общ за двете страни интерес в областта на природния газ и електроенергетиката.

Енергийният министър: С интерконектора си решаваме проблемите

Представителите на СОКАР заявиха интерес към сътрудничество с българската страна в широк спектър от дейности. Присъстващите коментираха и идеята за откриване на офис с представителство на компанията в България.

В срещите участие взеха и ръководители и експерти от българските държавни енергийни дружества - БЕХ ЕАД, НЕК ЕАД, ЕСО ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД. Днешното посещение е в продължение на разговорите, проведени в София по време на официалното посещение на президента на Азербайджан миналата седмица.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
247 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:47

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини