Премиерът Гълъб Донев акцентира върху енергийното сътрудничество пред президента на Азербайджан

  • 30 септември 2022 15:38

  • 423
  • 5
Премиерът Гълъб Донев акцентира върху енергийното сътрудничество пред президента на Азербайджан
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

В рамките на официалното посещение в България на президента на Република Азербайджан Илхам Алиев министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. даде работен обяд в чест на високопоставения гост.

В състоялия се разговор бе изказано задоволство относно установеното стратегическо партньорство между двете държави.

Радев: Обмисляме ние и още три страни да транзитираме допълнителните количества газ, уговорени от Азербайджан

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. акцентира върху енергийното сътрудничество и приноса на Азербайджан като надежден партньор и гарант в сферата на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз. Министър-председателят запозна президента Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има основно значение за енергийната сигурност в региона и за диверсификацията на енергийните източници, съобщават от пресцентъра на кабинета.

Премиерът Донев посочи, че отличното дългогодишно партньорство между София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят възможностите България да получава допълнителни количества газ от Азербайджан. Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан по протежение на коридора „Изток-Запад“, премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. открои потенциалните ползи за двете страни от задълбочаване на сътрудничеството в областта на транспорта и свързаността.

В рамките на разговора министър-председателят Донев обърна специално внимание и на взаимодействието на България и Азербайджан в културната сфера, като даде висока оценка за постигнатите резултати.

Мая Йорданова
423 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.11.16 | 16:51

5
Мълчете, господа, казват, че земята има уши. Ако ни спрат газа, икономиката ни ще се срине.
НУЖНИ ЛИ СА

2022.10.01 | 08:20

4
В ТОЗИ СВЯТ, АЗЕРСКИ ГОВОРЕЩИ МАЙ МУ НИ? - НЕТ!
АЗЕРСКИТЕ МАЙ МУ НИ

2022.10.01 | 08:18

3
РАЗДАВАТ РЕСУРСИТЕ! ДРЪЖТЕ ГИ! БОЙ! :)
НАФТАТА И ГАЗТА

2022.10.01 | 08:05

2
В СЕВЕРНО МОРЕ СВЪРШВАТ :)
ПСЕТА

2022.10.01 | 08:03

1
НА КОЙ СТЕ НУЖНИ, ТА ДА ВИ ДАВА ГАЗ? :)

Добави коментар

Водещи новини