Регионалният министър увери: Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми

  • 28 септември 2022 12:34

  • 334
  • 1
© Novini.bg

Газовата връзка България-Гърция ще работи без никакви проблеми. За това увери служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

„Това беше плод на огромния труд почти на всички министри и целия Министерски съвет в желанието ни да постигнем разрешението за ползване за газовата връзка България-Гърция. От първия ден на служебния кабинет започнахме разговори със строителя и съвместно с него успяхме да компенсираме минималните забавяния. Успяхме да направим така, че той да може да завърши обекта. Помогнахме за цялата документация. Към днешна дата имаме разрешение за ползване на газовата връзка между България и Гърция. Тя не е плод на никакви документални компромиси. Съоръжението ще работи без никакви проблеми. Обектът ще бъде пуснат на 1-ви. Оттогава трябва да бъде осигурено и потичането на газ“, припомни той.

Газовият интерконектор с Гърция получи АКТ 16

Иван Шишков изтъкна, че кабинетът „Донев“ е работел и в полза на българските общини. „Имаше няколко списъка. Имаше доста недостатъчно коректни предложения. Направихме среща с НСОРБ. Направихме ясни, точни и прозрачни критерии – за всяка община по един обект, независимо дали е ВиК, улица или път. Другото важно беше да има проектна документация и разрешение за строеж. Този списък днес беше предложен и приет от Министерски съвет. Единственото отклонение от принципа е за Община Карлово, където сме предложили на практика два проекта – единият е общинска пътна мрежа, другият – ВиК обектите, които са под нея. Това беше направено във връзка с голямото бедствие и е един от допълнителните начини, по които можем да помогнем общината“, обясни министърът.

За целта в бюджета са отделени над 400 милиона лева.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САМО ЦИКЛОН Б ЗА ВАС ИЗ РОДИ!

2022.09.29 | 03:59

1
ДРУГА ГАЗ НЯМА И НЯМА И ДА ИМА! :)

Добави коментар

Водещи новини