Министър Стоянов представи възможностите за инвестиции в България на ръководството на „АДИДАС“

  • 27 септември 2022 10:17

  • 481
  • 0
Министър Стоянов представи възможностите за инвестиции в България на ръководството на „АДИДАС“
© МИ

Министърът на икономиката и индустрията на Република България Никола Стоянов бе официален гост в централата на германската компания „Адидас“. Той разговаря с изпълнителния директор на компанията Каспър Рорщед и представи възможностите за инвестиции в страната ни.

„Адидас“ имат интерес към локации, които могат да дадат добавена стойност в развитието им на дигитални продукти и технологии. Министър Никола Стоянов акцентира на постиженията на България в сектора и представи част от чуждите компании, които вече оперират у нас. По думите му България е трета в света по ИТ специалисти на глава от населението и в топ 10 на страните с високообразовани софтуерни инженери в Европа, чийто брой е достигнал над 50 хил. души през 2021 г., а общият брой на заетите в ИКТ сектора надхвърля 200 хил. души.

„България има интерес от привличането на инвеститори, които ще дадат добавена стойност на българската икономика. „Адидас“ е бранд, който говори сам за себе си и аз съм сигурен, че страната ни може да предложи много възможности, ако се доверите и инвестирате в България“, подчерта министър Стоянов. Той представи и възможностите на първия технологичен парк в България – София Тех Парк като подходящо място за локация на нов проект на „Адидас“ в България.

 Двете страни се договориха разговорите да продължат в България, като още следващия месец делегация на спортния производител ще бъде на посещение в страната ни. Ръководството на компанията сподели отличните си впечатления от България като извор на таланти в сферата на ИКТ, дигитализацията и иновациите и не скри сериозния си интерес към възможностите за инвестиции у нас.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини