Мария Габриел представя днес в София "Новата европейска иновационна програма"

  • 26 септември 2022 07:31

  • 432
  • 2
Мария Габриел представя днес в София "Новата европейска иновационна програма"
©

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова представя днес в София "Новата европейска иновационна програма", съобщава Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Идеята е на Изпълнителната агенция и на платформата "Български иновационен форум", с подкрепата на "София Тех Парк", като обединява десетки иноватори, инвеститори, финансови институции, стъртъп проекти, представители на бизнеса, науката, политиката и гражданското общество

Приемането на Новата европейска иновационна програма (New European Innovation Agenda) е повратен момент за науката и иновациите в България и региона. Насочена е към свързване на местните екосистеми за иновации, създаване на нови работни места и подкрепа за стартиращи компании с оглед на реализация на пълния им потенциал, пише в съобщението.

Събитието ще се проведе от 10:00 ч. в зала "Джон Атанасов" на "София Тех Парк". В откриващия панел участие ще вземат Комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, ръководителят на отдел "Иновационна политика и достъп до финансиране" към ЕК Андраш Инотай, директорът на Европейския институт по иновации и технологии Мартин Керн, Кийт Секуейра от Европейския иновационен съвет, както и Антоанета Кръстева, директор на Главна дирекция "Образование, младеж, спорт и култура" към ЕК. 

За да представят българската визия, на форума са поканени министърът на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския, проф. Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “, министър на образованието и науката, както и представители на бизнеса, академичните среди, местната власт, неправителствени организации, инвестиционни фондове и асоциации.

В отделните панели участниците ще говорят за свързване на иновационни екосистеми; ангажиране на таланти; подобряване на съществуващите политики; регулаторни рамки и достъп до финансиране. Българският иновационен форум и членовете на Управителния съвет на организацията Моника Станишева, президент на Борда на директорите на Dir.bg, Милена Стойчева, изп. директор на Джуниър Ачивмънт (Junior Achievement България), Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и здравен клъстер, и Марияна Хамънова, изп. директор на "Клийнтех" (Cleantech) България, ще представят различни възможности за българските предприемачи и стартиращи компании как най-пълноценно да се възползват от механизмите на "Новата европейска иновативна програма".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Hggf

2022.09.26 | 08:15

2
Този кокалестата и зи шибенье не стаа.

2022.09.26 | 08:09

1
Щом такива безмозъчни същества са в еврогейщината,тя няма никакво бъдеще.

Добави коментар

Водещи новини