Радев в Севлиево: Важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес

  • 20 септември 2022 14:15

  • 586
  • 1
Радев в Севлиево: Важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес
© Пресцентър на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Привличането на международни технологични лидери и производства с висока добавена стойност променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода на „Хитачи Енерджи България“ в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Президентството.

С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики.

„Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

Президентът Радев: От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на „Хитачи Енерджи“ България и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията. В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания „Хитачи Енерджи“ оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Виолета Симеонова
586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.20 | 16:51

1
Радев е продажна руска шпионка

Добави коментар

Водещи новини