Регионалното сътрудничество обсъдиха Илияна Йотова и кметът на Истанбул

  • 19 септември 2022 18:00

  • 756
  • 2
Регионалното сътрудничество обсъдиха Илияна Йотова и кметът на Истанбул
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Регионалното сътрудничество беше основна тема на разговора между вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. Йотова беше в Истанбул за 130-годишнината от полагането на основния камък на Българската църква „Св. Стефан“, където вчера присъства на Божествена света литургия.

На срещата вицепрезидентът изтъкна значението на регионалното сътрудничество и заяви, че никоя държава не може да се справи сама със съвременните предизвикателства като миграцията и климатичните промени например.

Акцент в разговора беше турската инициатива за мрежа на балканските столици и големи градове „Б-40“. Форматът обединява кметове и общински администрации на 42 града от балкански страни. От България членуват над 10 града. Ръководството се осъществява на ротационен принцип. София е заявила желание за ротационен председател през следващата година.

Илияна Йотова откри учебната година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул

По-късно Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , разговаря с ръководството на Съвета за външноикономически връзки на Турция (ДЕИК) и с турски инвеститори в България. Представителите на турския бизнес определиха България като важен партньор, врата към Европа и към целия свят. Те проявяват сериозен интерес за разширяване на инвестициите в нашата страна.

 

Константин Тодоров
756 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нн

2022.09.19 | 18:54

1
Машала гювендия комунистка
Мкй

2022.09.19 | 18:56

2
На тази комунистическа гювендия баща и беше убит от свой съселянин заради огромна имотна облага във влака Вижте кой ни управлява

Добави коментар

Водещи новини