Президентът разговаря с външния министър, обсъдиха отношенията ни с РСМ

  • 16 септември 2022 15:37

  • 708
  • 0
Президентът разговаря с външния министър, обсъдиха отношенията ни с РСМ
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Договореният механизъм за изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония трябва да води към устойчиви резултати в двустранните отношения, които да се превърнат в солидна основа за подкрепата на страната ни за реализацията на европейската перспектива на югозападната ни съседка.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на работна среща с министъра на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, и представители на неговия екип, на която държавният глава беше запознат с развитието на диалога с Република Северна Македония по изпълнението на двустранния договор между двете държави от 2017 г. и Протоколите от заседанията на Съвместната междуправителствена комисия по чл.12 от него, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Без референдум за Договора за добросъседство с България в РСМ

Постигнатото в политическия диалог следва да бъде материализирано както в областта на енергетиката, икономиката и свързаността, така и по отношение на изграждането на добросъседски отношения и спазването на правата на човека, бе посочено на срещата. Обща бе позицията, че вписването на българите в Република Северна Македония в Конституцията на страната е важна стъпка в контекста на започването на преговорите за членство в ЕС за югозападната ни съседка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини