Николай Кръстев: Руското влияние влиза през партиите

  • 16 септември 2022 14:18

  • 621
  • 1
Николай Кръстев: Руското влияние влиза през партиите
© Novini.bg/ Canva

„Този доклад може би е интересен за по-широката аудитория в България. За експертите няма нищо ново в него. Дава се интересна трактовка за това, което се случва в страната, за руското влияние, което влиза през партиите и през икономиката, и по този начин се осъществява директен контакт с онова, което се случва в България. Това коментира Николай Кръстев, журналист и международен анализатор, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според него, между държавите няма сближаване. „Но, има сближаване между кръговете, които определят в голяма степен политическите и икономическите процеси в България. Прокремълската реторика е много удобно прикритие. По време на война ситуацията е специфична и трябва да се внимава какви точно източници могат да бъдат употребявани. Надявам се, че тези които взимат решения, ще могат да преценят много правилно изводите”.

Относно присъствието на г-жа Митрофанова на честванията на 6 септември, Кръстев коментира, че е станало ясно, че тя е там по покана на администрацията на кмета на Пловдив, а не по официална покана. „Кметът на Пловдив трябваше да покани и английския посланик, и френския посланик”.

САЩ: Русия е изхарчила 300 млн. $ за политическо влияние в други държави

Последвайте канала на

Радина Лазарова
621 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АМИ

2022.09.22 | 07:45

1
ТО НЕ Е ИЗЛИЗАЛО...............

Добави коментар

Водещи новини