Вицепрезидентът Йотова ще посети Желязната църква „Св. Стефан“ по случай 130-ия юбилей от полагането на основния камък

  • 16 септември 2022 14:16

  • 747
  • 0
Вицепрезидентът Йотова ще посети Желязната църква „Св. Стефан“ по случай 130-ия юбилей от полагането на основния камък
© Bulfoto
Слушай новината Слушай новината

В неделя, 18 септември, вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще бъде в Истанбул, където от 11.00 часа ще присъства на Божествената света литургия по повод 130-годишнината от полагането на основния камък на Българската желязна църква „Св. Стефан“. Йотова ще отправи приветствие към българската общност, съобщават от пресцентъра на президентството.

В 14.00 часа вицепрезидентът ще открие новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Планирана е среща с българската общност.

Ден по-рано, на 17 септември, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще бъде в Одрин, където ще посети двете български църкви – „Св. Георги“ и „Св. св. Константин и Елена“.

Министър Минеков ще посети Желязната църква в Истанбул по повод 130-годишнината ѝ

За понеделник, 19 септември, са планирани срещи на вицепрезидента с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу и с ръководството на Съвета за външноикономически връзки на Турция (ДЕИК).

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
747 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини