Министър Шишков: Автомагистралата от Русе до Велико Търново е обявена за национален обект

  • 14 септември 2022 11:48

  • 1813
  • 2
© БНТ

Министерски съвет обяви бъдещата автомагистрала от Русе до Велико Търново за национален обект, каза след заседанието на кабинета регионалният министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по. Това обяви регионалният министър Иван Шишков след заседанието на кабинета. 

Подробният устройствен план е готов и другата седмица ще бъде одобрен със заповед от министъра, с което започва истинската процедура по отчуждаване и изграждане на магистрата. В момента има идеен проект до Бяла.

"С това решение сме направили част от онова действие, с което трябва бавно и методично да ликвидираме 10-годишия хаос, който цареше в строежа на пътищата и да въдворим правов и планов ред в цялото изграждане", каза той.

Тази магистрала е част от най-важния транспортен коридор север-юг, който е със значение не само в България, но и в цяла Европа, допълни министърът.

Шишков открил строителен хаос на АМ "Хемус"

Той съобщи още, че МС е одобрил съгласие за изменение в общия устройствен план на София за разширяването на третия метродиаметър.

Той ще минава през Военна академия, ул. "Гео Милев", "Арена Армеец" до "Цариградско шосе". Ще е 6 км и ще е с 6 метростанции.

По думите му най-важните магистрали трябва да бъдат обявени за национални обекти, защото ще осигурят по-голяма безопасност на движението. И добави, че един от гоелмите проблеми в нашата дъражва е това, че пътищата не са проходими. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1813 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нещо,

2022.09.14 | 12:31

1
като стоте национални туристически обекта.
jorj

2022.09.14 | 14:02

2
Точно, по-комунистически термин немогат да измислят червените ибрикчии.

Добави коментар

Водещи новини