Вицепрезидентът: В периоди на криза страда културата, последствията от това са дългосрочни

  • 13 септември 2022 13:41

  • 296
  • 0
Вицепрезидентът: В периоди на криза страда културата, последствията от това са дългосрочни
© прессекретариата на Президентството
Слушай новината Слушай новината

Българската интелигенция трябва да върне своето достойно място на публичната сцена, да се чува силно гласът ѝ. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на представянето на книгата на Николай Дойнов „Относно: черната дупка в сърцата“.

Днес тя сякаш се е примирила и ни е оставила на онези, които с особена натрапчивост от екраните и микрофоните заемат цялото ни лично и служебно пространство. Карат ни да потъваме в собствения си свят и да се отдаваме на апатията. Само интелигенцията със своя житейски опит, философия и талант може да ни спаси от клишетата, от чиято гравитация е трудно да се спасим, добави вицепрезидентът. 

Йотова посочи, че в периоди на кризи най-много страда културата, защото първо се режат средствата за нея.

„Последствията от липсата на внимание и грижа за българската култура са дългосрочни. Трудно можем да възстановим онова, което ни прави българи и общество“, изтъкна вицепрезидентът.

Вицепрезидентът : Иска ми се да има повече финанси, за да проследим българската история

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще подкрепи инициативата на Съюза на народните читалище за възстановяване на читалището в село Каравелово.

„Пламъкът на читалищата, който гори силно като пламъка в кандилото, никога няма да бъде заменен от силата на неоновите лампи и на изкуствените отношения“, заяви тя.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини