Демерджиев: Ситуацията с пътния трамватизъм трябва да се промени

  • 12 септември 2022 10:19

  • 507
  • 0
© Булфото (архив)

Още при встъпването си в длъжност като ръководител на МВР подчертахме въпросите с пътната безопасност и травматизмва по пътищата като наш приоритет. Заявихме го с ясното съзнание, че нещата там никак не са добре.

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

„Набелязахме като наш приоритет борбата с водачите, които шофират след употреба на наркотични вещества, алкохол, без свидетелства за правоуправление. Извършихме редица проверки в тази насока, те имат своите резултати“, добави той.

Демерджиев допълни, че основните мерки се прилагат от 16 август, затова ще обявим нашите данни на 16 септември. 

"Не може повече да се търпи развитието на този процес в тази посока, и трябва да излезем от тази тенденция, като променим ситуацията. Мерките не трябва да са инцидентни и симптоматични, а трябва да са перманентни и да доведат до резултати. За мое щастие, цялото правителство прие моята стратегия, и премиерът Гълъб Донев обяви това като приоритет на служебното правителство", каза още служебният вътрешен министър.

„Днес е важно да набележим следващите стъпки и стратегии за справяне с този проблем. Всяка институция, която има своята отговорност, трябва да се включи. Разчитам изключително много на решенията, които ще се вземат. Така че още следващата година да отчетем напредък в тази сфера, и да сме спокойни, че сме направили необходимото войната по пътищата да се прекрати“, добави Демерджиев.

Той коментира, че близо 40 служители на МВР са помагали на Георги Семерджиев.  

40 служители на МВР помагали на Георги Семерджиев

Последвайте канала на

Десислава Станева
507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини