Гълъб Донев пред посланиците от ЕС: Приоритет за България продължава да бъде присъединяването към Шенген и Еврозоната

  • 08 септември 2022 17:16

  • 606
  • 3
Гълъб Донев пред посланиците от ЕС: Приоритет за България продължава да бъде присъединяването към Шенген и Еврозоната
© МС
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. проведе работна среща с посланиците от страните членки на ЕС и с представителството на Европейската комисия. В срещата в резиденция „Бояна“ участва също министърът на външните работи Николай Милков, съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на срещата премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. изтъкна последователните действия на служебния кабинет в изпълнение на отговорностите му както за организирането на честни и прозрачни избори, така и по отношение на ефективното функциониране на изпълнителната власт.

Министър-председателят Донев потвърди, че водещ приоритет за България продължава да бъде присъединяването към Шенген и Еврозоната и изрази очакване през предстоящите месеци да бъде постигнат напредък в това отношение. Премиерът изтъкна, че страната ни е изпълнила критериите за присъединяване към Шенген още през 2011 г. Като знак за добра воля включително е декларирана готовност България да приеме през месец септември координиран от Европейската комисия екип от експерти, който да потвърди степента на прилагане на достиженията на Шенгенското законодателство.

Относно подготовката за приемане на еврото премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. заяви, че продължава изпълнението на приетия по-рано през годината национален план, като целевата ни дата продължава да бъде 1 януари 2024 г. 

Вицепремиерът Пеканов: Разработваме законопроект за приемане на еврото

Присъединяването на страната ни към Организацията за икономически сътрудничество и развитие е друга тема, която министър-председателят постави на вниманието на посланиците и представителите на ЕК. Премиерът Донев благодари за оказаната подкрепа от страна на партньорите в процеса на получаване на покана за членство в ОИСР. Министър-председателят изтъкна, че служебното правителство работи целенасочено по подготовката на Първоначален меморандум, като целта е да бъде изготвен първи проект на документа до края на настоящия месец.

Усложнената международна обстановка, включително войната в Украйна, също бяха дискутирани в хода на работната среща.

Премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. отговори на редица въпроси по темите, които бяха обсъдени в рамките на срещата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
606 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.08 | 17:59

1
болшинството от над 40 годишната възраст българското население не знаят как да се изчисли един ръст от например 100 % годишно с перспектива 5 години . Тогава , какви са тези обещания ?

2022.09.08 | 18:04

2
Къв Шенген , кви пет лева -това след Референдум на хартия !Нещо пропускате да кажете че всички от Еврозоната носят Активите и Пасивите на всички държави членки . Тоест още веднага като влезем ставаме съпричастни към дълга на Италия към 900 милиарда евро , към тях да добавим Гърция , испания и Португалия и посмъртно в ада за българите (((
jorj

2022.09.08 | 22:39

3
Непубликувахте коментара ми, защо тези посланици неприсъстваха на СЕДИНЕНИЕТО? !!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини