Министър Пулев ще се срещне утре с областните управители на Пловдив и Пазарджик

  • 02 септември 2022 14:49

  • 314
  • 0
Министър Пулев ще се срещне утре с областните управители на Пловдив и Пазарджик
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служебният министър на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския ще се срещне утре, 3 септември, с областните управители на Пловдив и Пазарджик във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски програми, съобщава министерството. 

Срещата в Пловдив ще е от 11:00 ч., в конферентна зала на Областна администрация Пловдив (площад "Никола Мушанов" 1). Министър Пулев и областният управител Ангел Стоев ще дадат брифинг за представяне на първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост - "Технологична модернизация". Тя е с общ бюджет в размер на 260 млн. лв.

Процедурата е насочена към микро, малки и средни компании в четири от икономическите сектори на страната - (Преработваща промишленост), (Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване), (Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения) и (Професионални дейности и научни изследвания). Кандидатства се онлайн през системата ИСУН до 21 септември.  

В Пазарджик министър Пулев и областният управител Трендафил Величков ще дадат пресконференция в 13:00 ч. в конферентна зала на Областната администрация Пазарджик (ул. "Екзарх Йосиф" 2). Министър Пулев ще разясни предстоящите до края на годината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост и по структурните фондове на ЕС. 

Министър Пулев в Перник: Малкият бизнес може да кандидатства до 21 септември за 260 млн. лв. за технологична модернизация

Последвайте канала на

Константин Тодоров
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини