МВнР: Думите на Еди Рама са откровено антибългарско изявление

  • 31 август 2022 12:08

  • 1160
  • 0
МВнР: Думите на Еди Рама са откровено антибългарско изявление
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Говорителят на Министерството на външните работи публикува изявление, в което обръща внимание на твърденията на министър-председателят на Албания Еди Рама, че България е блокирала 8 години началото на преговорите на Албания за членство в ЕС.

МВнР определя думите на Рама по време на Бледския форум на 29-30 август като откровено антибългарско изявление - поредното от Албания, допълват от външното ни ведомство.

МВнР решително отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за поведение на министър-председател на страна-кандидат за членство в ЕС. МВнР вече е изразявало своята позиция по повод антибългарската риторика на Еди Рама, която се превръща в траен рефрен на неговото политическо говорене. Сега тя се съчетава и с антиевропейска насоченост и опит за принизяване на механизмите на европейския процес. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на поставяне на отношенията в региона на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско общуване или за целенасочено подклаждане на антиевропейски настроения.

"България си запазва правото да реагира по подходящ начин на поведението на албанския министър-председател, следвайки принципите на международното и европейското право", допълват още от министерството.

Еди Рама: Не се нуждаем от руски газ

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини