Партията на Кунева ще се явява самостоятелно на изборите (видео)

  • 01 юли 2012 12:33

  • 1876
  • 2
Партията на Кунева ще се явява самостоятелно на изборите (видео)
© Булфото

"Не се страхуваме да се изправим срещу политическия картел и икономическите монополи, срещу компроматите и лъжите, срещу агресията и апатията. Затова ще се изправим самостоятелно на предстоящите парламентарни избори и ще дадем най-после шанс на хората да гласуват за истинска алтернатива на порочния модел на управление, да гласуват за себе си." Това е записано в политическата декларация на партията "Движение България на гражданите", приета единодушно днес от делегатите на учредителното събрание в зала 3 на НДК.

В документа е посочено, че целта на новата формация е да стане водеща политическа сила и да наложи каузата "да върнем България на гражданите" на цялото общество. Партията е определена като дългосрочен граждански и екипен политически проект. Очертани са основните приоритети на "Движение България на гражданите" - да превърне България в страна на икономическия растеж, да започне ефективна борба с бедността, да инвестира приоритетно в образование и здравеопазване и да направи България държава, "с която да се гордеем".

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 направи първите си предложения като лидер на новоучредената партия "Движение България на гражданите" - за състави на Националния съвет и на Контролния съвет. Сред членовете на Националния съвет са бившият министър на  образованието Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски /напуснал СДС/, Даниел Митов, Прошко ПрошковПрошко Прошков Прошко Прошков е български политик от ДСБ, кмет на столичния район Лозенец от 2007 г. Прошков е, Христо Ангиличин /напуснали ДСБ/, юристът Йонко Грозев, журналистът Тома Биков, книгоиздателят  Веселин Тодоров и др. Контролният съвет включва седем души.

Това е голям кредит на доверие, ние имаме политически кредит на доверие, аз лично ще следя той да се върне до стотинка, обеща  Кунева. След вота членовете на ръководството и на Контролния съвет си направиха обща снимка за спомен.

Един лев за месец и съответно 12 лева за година ще бъде членският внос за "Движение България на гражданите", решиха  делегатите на учредителното събрание на партията днес в зала "3" на НДК. За това решение са гласували 667 делегати според доклада на  мандатната комисия, оповестен в края на заседанието.  Мандатната комисия отчете, че в 10.00 часа, при откриването  на форума, са се регистрирали 722 участници, като всички те са  присъствали в залата и по време на събранието.  Почти всички решения днес са взети единодушно - "за"  учредяването, "за" устава, "за" председател, както и "за"  политическата декларация на партията са гласували всичките 722  делегати. Националния съвет са подкрепили 721 души, а един делегат се  е въздържал при избора. Контролният съвет е избран отново с пълно единодушие.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1876 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Спиро

2012.10.07 | 20:34

1
Кунево-Пръмовице, устата ти се изкриви от лъжи, ма! Стига лъга вече че хептен кривоуста ще станеш, взимай си там заплатката от Париба докато дойдат истинските патриоти и те вкарат на топло в затвора! Най-тъмно е преди зазоряване ...

2012.10.07 | 20:34

2
браво имало още далновидни хора

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини