Трайчо Трайков: Трябва да си глупак, ако не опиташ да намериш решение на рекета от "Газпром"

  • 30 август 2022 14:08

  • 3170
  • 5
Трайчо Трайков: Трябва да си глупак, ако не опиташ да намериш решение на рекета от "Газпром"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Руската игра е ясна. Те успяват да си набавят същите и дори по-големи постъпления от продажба на газ, продавайки по-малки количества, заради експлодиращата цена. Това показва, че те чупят пазара, подлагайки на големи сътресения своите клиенти. Трябва да си глупак, ако не се опиташ да намериш решение на този рекет от доставчика. Това се опитва да направи сега ЕК, както и различни национални правителства". Коментара направи пред БНР Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, бивш министър на енергетиката.

Той подчерта, че в дългосрочен план - в стратегическите документи на ЕК - газът го няма в енергийния микс след 1-2 десетилетия: "Бъдещето е на възобновяемите енергийни източници, водород, компютризирани енергийни мрежи - местно производство, както и системи за съхранение".

Според Трайчо Трайков Европейският съюз е подценил много газовата зависимост от Русия и "Газпром".

Иван Иванов: Преговори с „Газпром” няма да доведат до търсения резултат

По думите на Трайков България трябва да си потърси правата в арбитражно дело срещу "Газпром": "Независимо дали ние, или те са завели такова дело - това не променя шансовете ни. Шансовете ги променят необмислени постъпки, които сме направили междувременно или смятаме да направим".  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3170 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Йсквх

2022.08.31 | 19:55

5
Трябва да си глупак за да не разбереш че запада не са по прости иначе отдавана да са го заместили. Сега вече е свършен факт мегавата от всяко друго гориво е по ефтин вече.

2022.08.30 | 15:54

4
Ами умен и красив, дай го решението, като си толкова ербап. Не ни учи какво да правим, без да можеш ти самият да направиш нещо.Аман от въздух под налягане по студиата.
Хах

2022.08.30 | 14:25

1
Абе алабалисти по студията те Германия не могат да намерят решение вие лалугерите ще намерите с какво с потребление или военна мощ ще покажем

2022.08.30 | 15:42

3
бития - бит... и болен на легло се еве...

2022.08.30 | 15:05

2
Нeкoй дa питa тpaйчo кaтo e тoлкoвa yмeн кaквo нaпpaви, зa дa пpeчyпи peкeтa нa pyскaтa ядpeнa мaфия и нeйнитe 6ългapски представители зa Бeлeнe и Кoзлoдyй. Щoт aз нe сe сeщaм зa дpyгo, oсвeн дeтo ни нaхaкa в кeнeф зa 1.2 милиapдa лeвa 6eз нищo нaсpeщa.

Добави коментар

Водещи новини