Министър Шишков: За големите инфраструктурни обекти на "Хемус" ще бъде платено

  • 30 август 2022 09:49

  • 814
  • 0
Министър Шишков: За големите инфраструктурни обекти на "Хемус" ще бъде платено
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

За големите инфраструктурни обекти, на АМ "Хемус" – първи, втори и трети лот, както и пътя Ботевград – Видин, ще бъде платено. Това обяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по в предаването "Преди всички" по БНР.

За тях ще бъде разплатено всичко, което е извършено, с приспадане на авансите, които са получили. Това е глътка въздух за тях. Ще е спасение като срокове, за да могат да продължат да работят. Знаете, че не ми беше приятно да открия, че магистралата "Хемус" беше зазимена, когато трябва да бъде строена, посочи Шишков. 

Служебният министър поясни, че в бюджета на АПИ има пари и може да се получи така, че до края на годината те да не бъдат усвоени, защото има предвидени пари за основни ремонти, а няма проекти за такива.

Така че при това преструктуриране на бюджета на АПИ, там където е изключително важно и необходимо да им бъде платено, за да могат да продължат инфраструктурните обекти, ще бъде направено. Процедурите за зимното поддържане на пътищата са пуснати. Работим доста позитивно, с цел да изгладим всички натрупани проблеми, съобщи Шишков.

Министър Шишков с подробности за строежите на интерконектора, АМ "Хемус" и АМ "Струма"

Той смята, че ще има кандидати.

Относно напредъка по завършването на газовия интерконектор с Гърция министърът уточни, че "категоричен график по дни не са оставили".

Преди няколко седмици бяха позагубили ритъм, когато започнаха преговорите и разговорите с компанията. Сега малко по малко си връщат ритъма и се надявам да завършат обекта. Искам до средата на септември всичко да е готово, за да може всички документи за приемателната комисия да са готови. С надзора се работи непрекъснато, коментира Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
814 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини