Теменужка Петкова отговори на ПП за концесията на "Лукойл Нефтохим"

  • 29 август 2022 18:46

  • 2097
  • 13
Теменужка Петкова отговори на ПП за концесията на "Лукойл Нефтохим"
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Твърденията на ПП за концесията на Лукойл Нефтохим са поредните лъжи и опорки. Аз не знам с какво право коментират подобни теми, след като сключиха онзи скандален меморандум с Gemcorp. Това заяви бившият енергиен министър Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Лидерите на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Кирил Петков и Асен Василев направиха живо включване от нефтеното пристанище "Росенец" по-рано днес. Оттам използваха възможността, за да атакуват ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че през 2011 г. пристанището е дадено на концесия за 35 години за по 1.5 млн. лв. годишно. "Това е единственото пристанище, където петрол може да бъде разтоварен в страната. Монополна точка за вход на петрол в страната е дадена на "Лукойл Нефтохим" за парите, за които се наема три големи магазина в мола", каза Асен Василев.

Петков: Цената на горивата ни е равна или по-добра от тази на всички други страни в Европа

„Правителството на Кирил Петков остави България в поредица от кризи и по-специално в енергетиката. Правителството трябваше да изпълни, това което предвижда законът за енергетиката, Министерство на енергетиката и Министерски съвет. Тези хора трябваше да дойдат в НС и да запознаят народните представители с кризата, която се задава и да обявят публичен търг за доставката на природен газ по други маршрути“, обясни Петкова.

Във връзка с прекратяването на доставките на газ, Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по показа фактури, от които става ясно, че сме продължили да получаваме природен газ от Газпром, но през посредници с 30% по-скъпо.

„Служебният кабинет може да прецени дали може да се водят преговори с Газпром. Единственото нещо, към което призоваваме е да бъдат защитени интересите на България“, призова тя.

„Нашата визия е, че трябва да имаме 100% диверсфикация на източниците и доставките на природния газ от Газпром. Ние направихме всичко възможно интерконекторът с Гърция да бъде факт, оставаше само да се дострои връзката, но още не е готова“, каза тя.

„Към настоящият момент страната ни не е взела количества газ по договора ни с Газпром. Това няма как да стане за оставащите 4 месеца, за да се избегне арбитраж“, предупреди бившият енергиен министър. Тя допълни: „Когато ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е носила отговорност за управление на страната енергийните доставки бяха гарантирани“.

„Имало е инструкция за следващите плащания към Булгаргаз, но е рубли. Ние не сме се възползвали. България трябва да спазва стриктно санкциите и да проучи какъв е опитът на другите европейски страни. В момента цялата отговорност за това е на президента. Надявам се да се подходи максимално отговорно“, каза още Петкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2097 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Тази

2022.08.30 | 02:27

13
пърдяща крава, защо не отговаря точно и ясно за конктретните цифри за поредната далавера за п-ще Росенец ами шикалкави и маже ефира с простотиите си?
баба гицка

2022.08.29 | 21:22

6
САМО ГЕРБ ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ
баце

2022.08.29 | 23:19

11
Шизофренична работа, авно сте за освидетелстване, ако вече не сте.

2022.08.29 | 21:38

9
САМО ГЕРБ.

2022.08.29 | 20:03

4
Само ГЕРБ другите са измамници и вече знаете защо
баце

2022.08.29 | 23:18

10
Освидетестван ли сте?
????

2022.08.29 | 21:28

8
"Другарке" Теменужке, кажете ЯСНО и ТОЧНО, КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА?! КАЖЕТЕ го на НАРОДА!!! НАРОДА ИСКА да ЗНАЕ ИСТИНАТА!!! ИСТИНАТА, "Другарке"!!! ЦЯЛАТА ИСТИНА!!! СТИГА вече!!! СКРИЙТЕ се, ВСИЧКИ от ШАЙКАТА-ОПГ" герб"!!!
gneven

2022.08.29 | 21:27

7
т Тази лъжлива кокошка отдавна трябваше да е в затвора.
Минзухарка е повече от нагла!

2022.08.29 | 19:41

2
Защо шикалкавиш, а не отговориш директно на основателното обвинение на Кирил Петков към престъпника от подземния свят - сикаджийския ви бос ма, Минзухарке? Че това с пристанище "Росенец" е чудовищно престъпление и национално предателство, с което Тиквата от Банкя е облизал за пореден път задника на сарайския ви върховен началник! Защо не отговориш и на други въпроси, които нито една мисирка от журналистическия слугинаж не зададе на вас - герберастките корумпирани измамници и пресътпници! А те са: КОЙ през 2010 г. обеща да завърши интерконектора с Гърция, но забрави? КОЙ през 2011 г. по нареждане от Москва подписа анекса за "Белене", с който "Росатом" ни осъди да платим 1,2 милиарда грешни пари?! КОЙ през 2019 г. доброволно се отказа от транзитните такси за 1,2 милиарда, а вместо това хвърли три милиарда народни пари за "Турски поток", изцяло в интерес на Кремъл, не на България?! КОЙ извърши това чудовищно национално предателство?! КОЙ през 2020 г. отказа уредена от ЕС възможност да си търсим неустойки за милиарди от "Газпром"?! КОЙ назначи онзи кремълски лакей за шеф на "Булгаргаз", който анулира анекса за много по евтин азерски газ, за да си подложи задника на кремълското чудовище и масов убиец?! КОЙ извърши тези престъпления и национални предателства ма, Минзухарке?! И няма ли най-после да затвориш мръсната си уста, защото щом я отвориш, започва да вони на слугинаж към Кремъл, на национално предателство и на потресаваща наглост!

2022.08.29 | 20:04

5
Педалче ще те скъсам

2022.08.29 | 19:47

3
Простак...

2022.08.29 | 19:33

1
този урод е забравила, че газовата връза трябваше да е готова и в експлоатация от 2019

Добави коментар

Водещи новини