Военнослужещи от Сухопътните войски участват в многонационалното учение „Noble Partner - 2022”

  • 29 август 2022 18:18

  • 405
  • 1
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в многонационалното учение „Noble Partner - 2022”
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Лекопехотен взвод в състав от 28 военнослужещи от Единния център за начална подготовка – Плевен участва в многонационалното военно учение „Noble Partner - 2022”. То се провежда от днес до 9 септември в района на 4-а пехотна бригада от Източното оперативно командване на Сухопътните войски на Грузия в гр. Вазиани.

В шестото от поредицата учения „Noble Partner“ са включени над 2400 военнослужещи и цивилни служители от Азербайджан, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Грузия, Гърция, Естония, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Румъния, Словакия, САЩ, Турция, Унгария и Федерална република Германия, съобщават от Министерство на отбраната.

Снайперисти от състава на Сухопътните войски участваха в международно състезание

През тази година за първи път в многонационалното учение участват и военнослужещи от Япония и Швеция.

„Noble Partner – 2022“ включва компютърно-подпомагано командно-щабно учение с учебен щаб на многонационална бригада, усилен с представители от армиите на страните- участнички. В рамките на „Noble Partner – 2022“ ще бъдат проведени и тактически учения в районите на 4-а пехотна бригада в гр. Вазиани и на учебните полигони „Вазиани“, „Норио“ и „Мухровани” в Грузия.

„Noble Partner“ е тактическо учение, планирано и провеждано от командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа съвместно с въоръжените сили на Грузия и формирования от страни-членки на НАТО и страни-партньори. Целта на учението е да повиши готовността и оперативната съвместимост между формированията и силите на Грузия, 2 САЩ и на участващите държави при провеждане на многонационални операции по поддържане на мира.

Мая Йорданова
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Росен

2022.08.29 | 18:58

1
Тия вместо да щурмуват голи хълмове да отидат и да започнат да работят на Турската граница с цел противодействие на нелегалните мигранти.

Добави коментар

Водещи новини