Бойко Найденов за трагедията с полицаите: Проблемът е в липсата на държавност, сменят се правителства, постоянно сме в криза

  • 26 август 2022 21:57

  • 1567
  • 1
Бойко Найденов за трагедията с полицаите: Проблемът е в липсата на държавност, сменят се правителства, постоянно сме в криза
© Кадър: Bulgaria ON AIR
Слушай новината Слушай новината

"Проблемът е в липсата на държавност в последно време. Постоянно се сменят правителства, постоянно сме в криза, но специално в областта на правосъдието този проблем ескалира", заяви бившият директор на Националната следствена служба Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност в предаването на "Денят ON AIR".

Според него част от трафика на мигранти се осъществява с помощта на МВР и тези схеми могат да бъдат разбити, ако има политическа воля. По думите му говорим непрекъснато за голямата корупция, която убива, а последният случай също е корупция.

"Този младеж в момента е задържан, предстои наказателен процес срещу него, нека да видим съдът какво ще приеме накрая. В качеството си на адвокат бих казал, че има много големи резерви към такова обвинение за умишлено убийство. Не виждам как този младеж е имал какъвто и да било мотив да убива тези хора", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Загиналите полицаи - награждавани десетки пъти и без нито едно наказание

Той постави редица въпроси: Защо този автобус е стигнал от Малко Търново до Бургас, без да бъде спрян? Как този автобус, който е абсолютно бракуван, от 2 седмици продаден, се движи някъде по страната с фалшиви регистрационни номера? В същото време постоянно текат акции за проверка на наркотици и алкохол и се отчитат по 20 души хванати - как никой не спря този автобус?

Неговото мнение е, че бежанците са най-малкият ни проблем, а "Гранична полиция" трябва да изпълнява своите задължения на границата, където е построена ограда. Те трябва да я поддържат, да използват всички технически средства, които са заложени.

"Представяте ли си, че един граничен полицай на най-ниско ниво, който видимо забогатява в рамките на 2-3 години, ще бъде държан от ръководителя, ако той не получава нещо. Има една верига, в която се покриват взаимно. В цялата тази верига едно слабо звено ако има, тя се къса и всичко пропада", каза Найденов.

Той смята, че проблемът се корени в липсата на държавност и целенасочено са разрушени структурите, които са работили за борба срещу престъпността.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГЛУТНИЦА

2022.08.26 | 22:14

1
ТЪ ПИ П С Е Т А ! Е ТОВА ВИ Е ПРОБЛЕМА!

Добави коментар

Водещи новини