Републиканци за България за референдума на Слави: Време е шоуто да излезе от политиката

  • 26 август 2022 21:46

  • 1948
  • 5
Републиканци за България за референдума на Слави: Време е шоуто да излезе от политиката
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ напомняме, че предложеният от ИТН референдум за смяната на формата на управление на държавата, а именно с президентска република е в тотален разрез с Конституцията на Р България. Както е известно обявяването на „президентска република“ става не с референдум, а само и единствено с решение на Велико Народно събрание.

Подобно желание от страна на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и партията му - ИТН, показва явна юридическа и политическа некомпетентност, както и непознаване на основния закон на републиката.

Слави зове за президентска република, ще свиква референдум

Смятаме, че подобна идея е откровено популистка и показва истинското „ниво“ на самата партия, дори след участието на нейни представители в 46 и 47-мото НС, както и в коалиционното правителство на Кирил Петков и служебния кабинет на Гълъб Донев. Опасяваме се, че настояването за референдум, който да превърне България в президентска република е очевидна манипулация, която цели да компенсира отливът от електорална подкрепа на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и обслужва интересите единствено на действащия президент Румен Радев и неговото обкръжение, което не веднъж до сега отправяше послания за несъстоятелността на съществуващите у нас партии, преследвайки несъмнено тяхното денонсиране, посочват в своя позиция от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

От Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. питаме: Каква президентска република ИТН се стреми да бъде установена у нас - по западния, демократичен модел с неприкосновени правомощия на парламент, или по източния тоталитарен и олигархичен, в който държавата се управлява от диктатор?

Някои политици и политически сили превърнаха управлението на държавата ни в шоу, но е време шоуто вече да излезе от политиката, а неговите явни и задкулисни клакьори да престанат да му ръкопляскат. От всичко това страда единствено и само българският избирател.

ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ още веднъж предупреждаваме: насрочването на референдум „за“ или „против“ президентска република ще бъде явно нарушение на Конституцията на Р България и инициаторите на подобно начинание ще трябва да понесат своята отговорност през законите на страната. Държавното управление на България веднъж вече беше променено с противоконституционен референдум. Да не допускаме това да се случи отново!

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1948 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Рени

2022.08.27 | 06:53

5
А тея американски напъни чрез Републиканци за България въобще нямат думата.
Анонимен

2022.08.26 | 23:14

2
За пореден му натискат бутона на гримирания болнав клоун за нови поразии и дестабилизиране на държавата. И каква наглост? Точно той от тъмното си диванче, който крие от народа недвижимите си и движими собствености и банкови авоари за милиони, се самопредлага за "морален гарант" ! Боже, пази България !
До 4

2022.08.27 | 01:28

4
Какво се опита да кажеш бе приятел?Притеснявам се за теб,че ще останеш не разбран....
كت

2022.08.27 | 01:20

3
كت كن كن

2022.08.26 | 22:26

1
тоя мишок изплува, а стига вече, до тоя ли опряхте другари журналисти

Добави коментар

Водещи новини