Настимир Ананиев (ПП): Не чух аргументи от Слави защо да не сме парламентарна република

  • 26 август 2022 18:10

  • 1382
  • 7
Настимир Ананиев (ПП): Не чух аргументи от Слави защо да не сме парламентарна република
© Bulfoto
Слушай новината Слушай новината

Познавам хора, които биха подкрепили президентска република. Хубаво е да се чуе какво мисли президентът Радев. Трябва да има такъв дебат, но не чух аргументи защо да не сме парламентарна република. Така коментира изказването на Слави Трифонов от днес Настимир Ананиев от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ в „Денят на живо с Наделина Анева“ по Nova News.

Ананиев подчерта, че от ПП ще разчитат на българския избирател. „Надяваме се той да реши дали да има и какви да са коалиции, които да управляват държавата. Има хора, които имат големи очаквания, има и разочаровани. Ясен е изборът – искаме ли европейска България, в която да се живее нормално, или една държава на политиците на прехода, които ни докараха до това положение. Надявам се българският избирател да гласува мъдро, да гласува масово.“ 

Слави зове за президентска република, ще свиква референдум

По думите му е важно хората да гласуват и да решат бъдещето на страната, а не това да се решава от социолозите, които според Ананиев напоследък правят тежки грешки.

„Нямам амбиция да водя листа. Ние сме екип. За нас е важно екипът на промяната да влезе с максимален брой народни представители“, допълни той.

„Силно съм притеснен, че много от служебните министри говорят в един глас с ГЕРБ. Това е очевидно за всички“, изтъкна Ананиев.

Ананиев: Изчакваме да видим дали ПП и ДБ ще имат повече депутати заедно или поотделно

„Седем танкера бяха договорени, имаше конкретна оферта, имаше опция за различните варианти. Защо в една световна криза за газ, за танкери с втечнен газ – ние имаме 7 осигурени, България се отказа от 6 от тях. Това е абсолютно неадекватно. Според мен президентът Радев трябва да смени енергийния министър“, отбеляза той.

Ананиев обърна внимание и на едностранното спиране на газа от „Газпром“ и настоя, че трябва да се търсят правата на българите, тъй като това е националният ни интерес и той трябва да бъде защитен.

Настимир Ананиев (ПП): Нужно е мнозинство без компромисни участници, за да се справим със задкулисието

Той също коментира въпросът за това дали биха назначили отново Александър Николов за министър на енергетиката, като заяви, че решение за това трябва да вземе премиерът, който ще бъде излъчен от ПП.

По повод темата за това защо не са в коалиция с „Демократична България“, Ананиев отбеляза: „Коментирахме го няколко пъти. Според нас, а и според социолозите, по този начин ще имаме повече народни представители. Привличаме различна аудитория, която трябва да гласува – спомняте си, не ни достигнаха 4 представители за съставяне на кабинет.

Той също припомни, че БСП подкрепиха правителството на Кирил Петков и ПП биха работили с тях, когато от Левицата заявят, че искат да застанат на страната на мнозинство на промяната и се съгласят да подпишат споразумение с приоритетите на партията.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1382 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Светослав Иванов

2022.08.26 | 19:51

7
Ей копеле ще те пречукам като излизаш от вас!!! Народен предател
Кухо

2022.08.26 | 19:49

6
Не ти се отдава да мислиш не се мъчи!

2022.08.26 | 19:27

5
Е те това е пълен помияр

2022.08.26 | 18:35

4
Безмислено е да се обсъжда славуца, той вече се оттече в градската канализация.
slavi

2022.08.26 | 18:34

3
щото такива като теб,грозни,педали няма кои да ги избира
ТОЙ Е ЦЕВЕТАРКА, ПРЕСКАЧА ОТ ХУУ НА ХУЙ

2022.08.26 | 18:22

1
НЕСТИМИРО, да беше се гледал и слушал какви нелепости говореше, гърчеше се като дъждовен червей след дъжд на припек. НЕЩАСТИНЦА! ПИСУАРНА ОТРЕПКА!

2022.08.26 | 18:26

2
Ти забрави, че и педалите са етични.

Добави коментар

Водещи новини