Радан Кънев: С ПП влизаме в приятелска, но реална конкуренция за гласове

  • 26 август 2022 10:19

  • 325
  • 1
Радан Кънев: С ПП влизаме в приятелска, но реална конкуренция за гласове
© Булфото (архив)

"Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират, вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с ПП. Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани."

Този коментар направи пред БНР евродепутатът от ЕНП Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и (ДСБ).

Според него от ПП сме чули "малко по-популистки послания" относно "Газпром".

Атанас Атанасов: ДБ ще разчита на граждански кандидати - публични лица, които са ни подкрепяли

"Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен."

Кънев е "възмутен и потресен колко много официални лица, като се започне от служебното правителство и се стигне до уж прозападните партии ГЕРБ и ДПС без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на "Газпром", повтарят лъжата, че "Газпром" може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си".

Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще загубим този арбитраж, изтъкна Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването "Преди всички". По думите му трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила.

Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани, смята евродепутатът.

"Пътуването в европейска държава не е човешко право. То е право на гражданите на ЕС. За никоя друга държава това не е гарантирано. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета."

Кънев изрази мнение, че в случая "Алексей Алчин" българският съд е проявил "необходимата юридическа и хуманна дълбочина" и е взел "вярното решение", което е спасило "един човешки живот и престижа на България в Европа".

"Случаят завърши добре, но той показа, че имаме прецедент, имаме риск. България не е единствената европейска държава, в която правосъдието често е под въпрос и в която влиянието на руските служби е съществено."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
88

2022.08.26 | 10:39

1
Личи ,че си урка .Нещастник

Добави коментар

Водещи новини