Иван Ченчев, БСП: Задължителни преговори с "Газпром", за да се осигури най-доброто за хората

  • 23 август 2022 12:51

  • 440
  • 7
Иван Ченчев, БСП: Задължителни преговори с "Газпром", за да се осигури най-доброто за хората
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

"Както по много други теми - накрая БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е излиза права. Тук бяхме прави още април месец, когато казахме, че преговорите с "Газпром" са единствения възможен изход и тогава го предложихме на българските граждани. Защо не се вслушаха хората и колегите, защо не проявиха политическа прозорливост - това вече касае другите партии." Това заяви водачът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в София-област Иван Ченчев в предаването "Твоят ден" по Nova News.

Той подчерта, че позицията на социалистите е за диверсификация и задължителни преговори с "Газпром", защото трябва да се осигури най-доброто за хората.

Ерменков от БСП: "Газпром" е единственият вариант за недостигащите на България количества

Социалистът разкритикува действията на служебното правителство за създадения от тях кризисен енергиен щаб, който не е заседавал 17-18 дни след това и изрази надежда, че те все пак ще направят опит да осигурят газ на българите.

"Когато става дума за оцеляването на българските граждани и да им се подсигури топла зима с нормални битови условия за всеки - тук трябва да се взимат само мерки, които са подходящи и работят, както се казва още за вчера", обобщи Ченчев.

"Замразяване на цената на газа на домакинствата за нас е спешна мярка. Предлагахме го и преди, а също така го направихме с тока. Така през изминалата зима преведохме икономиката и семействата през кризата без катаклизми. Искам да насочим поглед и към това, което предстои за българите. Предстои първият учебен ден и безплатните учебници от 1 до 12 клас, като мярка в условие на кризи ще накара хората да усетят грижата на държавата. Ще настояваме за това предложение", обясни социалистът за част от мерките предлагани от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Енергийният министър: Очевидно трябва да се обърнем към "Газпром"

"И нещо много важно - безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст. Има пари в държавата и може тези две мерки да се случат. Те бяха разписани в коалиционното споразумение. Не се случиха, тъй като падна правителството", добави Иван Ченчев за приоритетите на социалистическата партия и бе категоричен, че предстоящото справедливо преизчисление на пенсиите, което е заложено от 1 октомври ще се случи благодарение на Българската социалистическа партия.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
440 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Гост

2022.08.23 | 15:05

6
Кой си ти бе тъп прост комунист олигофрен скрии се на нинова у големия г.

2022.08.23 | 15:49

7
Какви преговори ,бе? Още имаме договор до 31 декември. Те го нарушиха.
Едно говорат

2022.08.23 | 13:39

5
Друго правят!
Чудно!

2022.08.23 | 13:38

4
А вие къде бяхте когато Киртака го спря?

2022.08.23 | 13:16

3
СОЦИАЛИСТИТЕ ОТНОВО ИСКАТ ДА ПРЕДАДАТ БЪЛГАРИЯ, ЕС И НАТО И ТОЗИ ПЪТ СА РАЗОБЛИЧЕНИ ОТКРИТО И ПРЕДСТОИ ИЗЧЕРЪРТВАНЕ.

2022.08.23 | 13:15

2
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.08.23 | 13:10

1
НАЙ-ДОБРОТО ЗА ХОРАТА ОТ БСП - РУШВЕТИ ОТ ГАЗПРОМ.

Добави коментар

Водещи новини