Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията

  • 22 август 2022 10:08

  • 577
  • 0
Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията
© Витанов/пресофис

Президентът не е враг на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и няма конфликт с партията. Войната със служебното правителство не може да е водеща тема в предизборната кампания на левицата. Нито една държава от ЕС не е решила проблема с газовите си доставки за зимата. Това каза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент пред „България сутрин“ на Bulgaria on Air.

„Служебното правителство не води кампания срещу БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ние имаме трима министри в рамките на този кабинет, 15 заместник-министри, областни управители. Те по-малко социалисти ли са от останалите, други партийни книжки ли имат?“, попита Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. Според него президентът дори е направил сериозен реверанс към левите хора, избирайки социалисти със сериозна експертиза за служебния си кабинет.

„Никога председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не се е отъждествявал с партията. Този опит да бъде брандирано правителството като анти-БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да донесе успех на партията. Ако кампанията бъде насочена срещу служебното правителство, предвиждам, че няма да доведе до добри резултати. Надявам се колегите ми да го разберат“, добави Витанов.

Няма влошени отношения между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и президента, а тежки лични отношения с тясното ръководство, смята още социалистът.

„Това говорене срещу служебното правителство е контрапродуктивно, защото то няма да се явява на избори, няма да иска доверието на хората и да обърнеш цялата огнева мощ натам е безсмислено, защото няма да доведе до нищо положително“, каза още Витанов и добави, че социалистите се объркват от този тип отношения.

„Ако искаме БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да има силен резултат посланията трябва да са коренно различни. Да се концентрираме върху най-големия проблем за хората – инфлацията. Да се предложат решения за работещите хора, чиито доходи в момента изостават от темпа на поскъпване“, каза още социалистът.

Европейският съюз няма отговор на въпроса как ще компенсира доставките на руския газ, ако те бъдат прекъснати напълно. Вероятно ще се наложи и по-голямо ограничение от тези 15 процента, които вече бяха приети и които бяха подкрепени от министъра на енергетиката, смята евродепутатът.

„Европейският съюз успя да направи общи доставки на ваксини, но това няма как да стане с газа, защото при него говорим за ограничен ресурс, липса на изградена инфраструктура и още десетки нерешени въпроси“, коментира Витанов, който прогнозира, че вероятно при най-лошия сценарий страните ще се спасяват поединично.

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее попита дали има яснота как България ще изпълни препоръката за намаляването на потреблението с 15%. Дали има разговори с индустрията, с „Топлофикация София“, която потребява една трета от количествата и с други субекти, които ще бъдат засегнати от тази мярка.

„Надявам се, че употребата на газа като политическо оръжие ще бъде ограничена“, коментира Витанов.

Петър Витанов (евродепутат): БСП е в безпътица

„Няма страна-член на ЕС, която да е решила въпроса с газовите си доставки през зимата. Норвегия дори обмисля спирането на износа, което допълнително ще усложни ситуацията“, смята още социалистът.

„Това, че взехме една силно идеологическа позиция по отношение на газа, не ни направи по-големи евроатлантици от Германия или Италия, които продължават да получават своите доставки. За сметка на това вероятно ще станем по-бедни“, каза още Витанов.

„Едно от най-важните предизвикателства пред служебното правителство е да гарантира честни избори. През последните години левицата беше силно ощетена, много гласове бяха откраднати с невалидни бюлетини и манипулирани протоколи“, коментира Витанов.

Според него сред другите предизвикателства са решаването на енергийната криза, както и придвижването на цялото законодателство, което ще ни позволи да ползваме парите по Плана за устойчивост и развитие.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини