Министър Шишков с подробности за строежите на интерконектора, АМ "Хемус" и АМ "Струма"

  • 19 август 2022 18:00

  • 1500
  • 3
Министър Шишков с подробности за строежите на интерконектора, АМ "Хемус" и АМ "Струма"
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

При интерконектора има определени технически неточности, които не позволяват той да бъде пуснат. Ние работим и в момента по тези нередности. Днес съм пуснал заповед и съм разделил работата по интерконектора на части. Първата част вече е завършена и се надявам, че до началото на октомври ще можем да пуснем интерконектора с Гърция в експлоатация. Всичко зависи от строителя. Държавата помага много с документите. Всички сме в услуга на строителя, цялата държава му помага. Аз лично такъв друг строиел не познавам. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният регионален министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по

Регионалният министър Шишков инспектира строежа на АМ "Хемус"

"През последните седем месеца строежите на АМ "Хемус" са били замразени. Нямам представа защо. Пари има. Може би проблемът е в неразбирателството около плащанията. Строителните фирми влязоха в много тежък дебат с предишните управляващи. Това също оказва влияние. При диалог с пътните строители вярвам, че ще се разберем и те ще получат парите си. Тук не говорим за коректни и некоректни фирми, а за коректни и некоректни възлагания. Точно некоректните възлагания от страна на ГЕРБ са проблем, а не фирмите", коментира той строежа на АМ "Хемус". 

Инспекция на АМ "Струма": До два месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли

"Тунелът "Железница" на АМ "Струма" най-вероятно ще е готов до месец-месец и половина. Там проблемът е, че свлачището не е укрепвано. Ще се получи ситуация да имаме готов тунел, но да нямаме път до него. Ще видим какво ще се случи. Можем да направим така, че да пуснем движението само в една лента, докато се укрепи свлачището", разкри министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по

Последвайте канала на

Novini.bg
1500 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пешо

2022.10.28 | 12:50

3
Маг. СТРУМА е саботирана от чужди фирми, които плащат на ЗЕЛЕНИТЕ за да лъжат, че има животни, които да преминават през магистралата. Там няма животни, защото има път и отдавна и животните го избягват. Българинът е по- тъп и от животно!
????

2022.08.19 | 22:08

2
"Другарю-министър" Шишков, а ПОДРОБНОСТИ за "Южен-балкански-турски" поток, КОГА???? КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА????

2022.08.19 | 18:13

1
Този прилича на тежък алкохолик! Никой не може да ми обясни, че толкова тлъст човек може да е работлив. Просто деб.ела.к и работа не се връзват!

Добави коментар

Водещи новини