Транспортният министър: Нашата цел е да осигурим необходимите количества газ на най-добрата и оптимална цена

  • 19 август 2022 14:07

  • 1028
  • 3
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Не е проблема в момента осигуряването на количествата газ, а на каква цена ще бъде направено това. Това коментира на брифинг вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, който днес се срещна с министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович.

Алексиев, който ръководи кризисния щаб в енергетиката, посочи, че в понеделник ще се състои среща с всички браншови, синдикални и работодателски организации, за да бъде обсъдена цялата информация в енергетиката и да им представено какво е направено като дейност на кризисния щаб.

Нашата цел е да осигурим необходимите количества газ на най-добрата и оптимална цена, защото тя се плаща от всички нас - от бизнеса и от хората, каза министър Алексиев и призова за по-малко идеология и повече прагматичност и систематичност по тези теми, защото „идеологията не храни хората, нито топли хората, нито помага на индустрията да работи“.

Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни припомни приоритетите на служебния кабинет в енергетиката - интерконекторът с Гърция, за да може оттам да получаваме количествата евтин азерски газ, финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, намиране на необходимите количества газ и търсене на най-добрата цена за бита и за бизнеса.

Министър Алексиев след инспекцията: В интерконектора с Гърция няма газ, строежът не е приключил

Работим по този въпрос, следващата седмица ще имаме резултати и по него, посочи Алексиев. 

На въпрос за разговорите с превозвачите министър Алексиев каза, че  в момента се работи по предложенията за ТОЛ системата.

Превозвачите са дали техните предложения за ТОЛ системата, темата е коментирана с МРРБ и с АПИ. До три седмици ще имаме конкретно предложение за по-добро структуриране на ТОЛ системата, за да може да работи в полза на българските превозвачи, декларира министър Алексиев.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1028 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пипи

2022.08.19 | 15:50

3
Тол системата да работи в полза на превозвачите. Да плащат по малко и да рушат повече ли?

2022.08.19 | 15:47

2
Ще купуваме руска газ с турска надценка. Робството не е свършило.
Еми...

2022.08.19 | 15:27

1
тапанари, дадохте заден по всички глупости и дойдохте на това, което ви каза предишния кабинет, но с три загубени за нищо седмици. Кypви рашистки.

Добави коментар

Водещи новини