Министър Меджидиев: Проектът за ремонт и организация на Спешната помощ е неглижиран

  • 19 август 2022 10:52

  • 586
  • 0
© Нова телевизия

Поставил съм си за цел да обиколя почти всички областни и общински болници в страната, за да се запозная с готовността за евентуална COVID вълна и подготовката на интензивни легла и обезпечеността на кадри. Това обяви на брифинг служебният министър на здравеопазването д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

Искам да видя до къде е стигнал проектут за Спешната помощ. Ремонтите и организацията на спешните отделения. За съжаление на много от местата ремонт не е започвал въпреки спечелените поръчки. На други места е започнал, но заради повишаването на цените, ремонтите са спрени. През последната една година тази програма е била буквално неглижирана и ако не се продължи и не бъде завършена ще трупаме негативи – дови от финансова гледна точка, посочи Меджидиев. 

По думите му от медицинска гледна точка впечатленията му от проверките са доста добри.

Министър Меджидиев: Започваме работа по новите национални рамкови договори съвместно със съсловните организации и НЗОК

За тези четири лечебни заведения не чух нито един пациент да се оплаче от оказаната му професионална помощ. Проблемите са от съвсем друго ниво - администратично обезпечаване и спиране на ремонтите и недовършване на започнати неща преди 7-8 месеца, добави служебният здравен министър. 

Само за тази година са необходими още 6 милиона лева, а за следващата - над 40 милиона лева, за довършване на проектите по програмата за спешните центрове, подчерта здравният министър.

Д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в е извършил проверки в държавните болници в Стара Загора, Сливен и Бургас. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
586 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини