Инспекция на АМ "Струма": До два месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли

  • 18 август 2022 12:26

  • 1075
  • 0
Инспекция на АМ "Струма": До два месеца пускат движението в отсечката между Благоевград и Симитли
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на УС на АПИ Иво Иванов са на инспекция на автомагистрала "Струма" в отсечката от Благоевград до Симитли.

Очаква се те да проверят напредъка по строежа на тунел "Железница" и работата по свлачищата около него, предаде БНТ.

Зам.-регионалният министър ще инспектира АМ "Струма"

До два месеца се очаква да бъде пуснато движението по едното трасе на АМ "Струма" в отсечката между Благоевград и Симитли, която е около 6 км. В този срок трябва да завършат довършителните дейности по тунел "Железница" като автомобилният трафик ще минава през едната тръба на тунела.

Предстои да се изготвят и проекти за укрепване на свлачищата от двете страни на тунела.

"В понеделник настрочваме работно група, която до две седмици трябва да излезе с решение дали ще са нужни допълнителни мери. Защото тук има едно проблемно свлачище. Самата работа като строителство строителите ме увериха, че в срок след излизане на решението на комисията около 2 месеца ще могат да приключат с пътните работи", каза Захари Христов, зам. служебен министър на регионалното развитие.

Христов уточни, че работата по укрепването на свлачищата няма да пречи на автомобилния трафик да се движи в едното платно, а в тунелите престоят довършителни дейности.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини