БСП: Тръгваме на избори с четири работещи решения, с които ще преведем България през зимните месеци

  • 16 август 2022 11:35

  • 4776
  • 40
© Novini.bg

Внесохме 7 000 подписа, регистрирани сме. Тръгваме на избори със самочувствие за добре свършена работа в редовния кабинет. Благодарение на нас имаше мощна социална програма от 22 млрд. лв., която помогна на много семейства да преминат по-леко през тежката зима. Това каза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след регистрацията на партията за парламентарните избори на 2 октомври. 

Бяхме фактор на стабилност, на сигурност и на диалогичност в правителството. Борихме се с корупцията, като спряхме рекета на фирмите. Орязахме пипалата на онези фирми, които бяха обградили държавните предприятия. И резултатът е първо място по индустриално развитие в Европа, което е рекордно. Тръгваме с това самочувствие за добре свършена работа и вярваме, че хората ще ни оценят при резултатите, които показахме, каза още лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Имаме решения как да продължим оттук-нататък, особено с кризата, която ни очаква през есента и зимата. Имаме четири работещи решения, с които гарнтираме, че ще преведем България и народа си по-спокойно през следващите месеци. Първо - налагане на мораториум върху цената на газа, водата и парното за битовите потребители. Второ, сериозна програма за компенсация на бизнеса за разликата в цените. Трето - продължение на социалната програма, и четвърто - незабавни преговори с "Газпром" , отбеляза Нинова. 

Сега веднага ще ни нападнат и ще кажат, че това не е възможно и че ще предизвика катастрофа в държавата. Само да припомня, че това са мерки, които редовното правителство приложихме при нарастващата цена на тока през зимата. Наложихме мораторуим върху цената за битовите потребители и всички прогнози, че ще последва апокалипсис не се случиха. Предлагаме същото и сега за газа. През зимата направихме и програма за компенсация на фирмите за ток. Знаете, че стигнахме до 250 лв. на мегаватчас и резултатът е видим. Икономиката е стабилна и сме на първо място в Европа по промишлено производство. Трето, през зимата направихме мощна социална програма - за деца, семейства, пенсионери, работещи, сега трябва просто да разширим тази програма с акцент енергийно бедни и слаби хора, на които да се помогне. И четвъртата тема е подновяване на преговорите с "Газпорм". Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от април месец твърдим, че трябва да се подновят разговорите с "Газпром" и да се подновят доставките по текущия договор. Тогава отново не ни чуваха, така нападаха ни, радвам се, че виждам през последните дни, дори лидерите на партиите, с които управлявахме, с които спорихме по този въпрос през април, те вече са узрели за това, че възстановяването на разговорите с "Газпром" е наложително, коментира Нинова. 

Остават по-малко от два дни за регистрация на партиите за изборите на 2 октомври

Относно следващото правителство Нинова заяви, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да прави коалция с ГЕРБ и ДПС.

Ще разговаряме за съставяне на правителство с тези, които са готови да продължим борбата с модела на управление на ГЕРБ. Ние от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е водим тази борба последователно шеста година. Всички, които искат да спрем кражбите, нагласените обществени поръчки, източването на пари и тези пари да отидат в икономиката и политиката, ще разговаряме с тях. Искаме реална социална държава, показахме в управлението, че можем да го направим и ще продължим в тази посока, уточни още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
4776 40

Свързани новини

Коментари 40

Добави коментар
ПЛАЧЕТЕ ЗА ТОПУЗИ НА КРАКАТА И В КЛЕТКА

2022.08.16 | 18:13

40
БСП: Тръгваме на избори с четири работещи решения, с които ще преведем България през зимните месеци. ТРЪГВАМЕ С МЕТАЛНИ ТОПУЗИ ЗАВЪРЗАНИ ЗА КРАКАТА НА ПРЕДСЛРОЧНИ ИЗБОРИ. РАЗВЪРЖЕТЕ НИ ГИ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЕМ НАД 4% -ТА БАРИЕРА. ПЛАЧЕТЕ ЗА ТОПУЗИ НА КРАКАТА И В КЛЕТКА ЗАКЛЮЧЕНА С 101 КАТИНАРА.
Кравар от Тексас

2022.08.16 | 17:18

39
Тръгвате за на майка ви миризливата п.ичка гадни долни русофилистици. крадливата биволица К.урнелия Импексова ще погре.бе окончателно изродската, НТИБЪЛГАРСКА И АНТИЧОВЕШКА компартия БСП!
Eлeктpа

2022.08.16 | 13:58

21
Ха ха ха, и какво излиза, гласуваш за Кирето и Кокорчо, получаваш Гнома и Ристю Тъпото, с гарнитура Краднелия Свинова. Ей на това му викам далавера, гласуваш за един балон, и получаваш Палавата Лена, Кривоустия Настимир, Ицо белото, ПедеРашков, Спецов, Тялото Мирчев, Кака Цона, Рада Дълбоката и цяла тумба крадливи Импексови БСПеерасти. Плучаваш инфлация, Скъпа газ, ток и горива, получаваш дупки и спряно строителство, получаваш грабеж и фалит на държавата...

2022.08.16 | 16:57

38
Много точно!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ БСПДИРАСТИ

2022.08.16 | 13:59

23
Права си ако искам да гласувам за комунистите, по добре е да гласувам За Гнома и Бойкикев.

2022.08.16 | 16:56

37
Нинова, стига лъга. Ти и оръжие за Украйна не изнасяше, и с Газпром преговаряше.......
Петър

2022.08.16 | 16:22

36
Ще преведеш..........преведе БСП та нищо не остана от нея ....... такива търтеи вън от политиката.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.08.16 | 15:08

30
ДОЛУ СЕКТАТА БСП , ПП , ГАЛЕВА , БАБИКЯН КОВЧЕГА....ДОООЛУУУУУ....

2022.08.16 | 15:37

35
VIVA BOKOOOO....
Полицейско-циганско-жидовско ИГО

2022.08.16 | 15:36

34
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.
pepi

2022.08.16 | 15:29

33
vse tragvate,no ne stigate
Диди

2022.08.16 | 15:27

32
Корни след червено управление, България винаги е като след чума.
.

2022.08.16 | 14:18

25
Ние пък не ти вярваме Кyрнелия!
До долния

2022.08.16 | 15:11

31
Ти па си най-заблудения

2022.08.16 | 14:36

27
Наи отговорния политик,и наи добрия.

Добави коментар

Водещи новини