Армията също оказва помощ за транспортирането на сръбските деца, съобщи военният министър

  • 15 август 2022 15:09

  • 1228
  • 2
Армията също оказва помощ за транспортирането на сръбските деца, съобщи военният министър
© Министерство на отбраната

Министерството на отбраната има готовност да помогне за транспортирането на сръбските деца, пострадали вчера при пътната катастрофа край Стара Загора. Това каза министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва пред журналисти след церемонията във Военномедицинска академия, с която беше отбелязан Денят на спасението.

,,След катастрофата реагирахме навреме. Командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов беше на място, за да бъде оказано съдействие. Осигурихме автобус и ескорт и изчакваме, за да може да транспортираме децата към Сърбия'', посочи министър Стоянов.

Говорителят на ЦСМП-София за Novini.bg: Пет линейки ще транспортират деца в стабилно състояние до "Калотина"

Той заяви, че в такива ситуации Министерството на отбраната винаги е готово да реагира и да окаже помощ на населението  - на български и на чуждестранни граждани.

Ние сме на разположение на българското общество. При необходимост имаме готовност да извършим и медицинска евакуация. Дежурен самолет "Спартан" е в едночасова готовност за излитане, може да бъде ползван и вертолет, поясни той.

Владимир Василев
1228 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГЛУТНИЦА ИЗ РОДИ!

2022.08.15 | 15:32

1
ДАЙТЕ ДОСТЪП НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ДО ПОСТРАДАЛИТЕ БЕ! ИЗ РОДИ БЪЛГАРСКИ!
Ааа

2022.08.15 | 17:37

2
Ти какво си бе?

Добави коментар

Водещи новини