Огромни глоби заплашват България заради наказателни процедури, обяви екоминистърът

  • 15 август 2022 14:02

  • 1592
  • 4
© Novini.bg

Екипът ни е експертен, с много опит, за да можем да се справим с многото предизвикателства, които стоят пред нас. Живеем в много сложно време, само с общи усилия можем да се справим. Ще работим открито и прозрачно. Ще работим за подобряване на комуниакцията с ведомствата, с местната власт, с колегите на терен. Това каза служебният министър на околната среда и водите Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната на пресконференция, на която представи екипа си и приоритетите в работата на МОСВ, предаде репортер на Novini.bg.

Тя съобщи, че за началник на кабинета е назначена Поля Пенчева, Петър Димитров и Ренета Колева са назначени за зам.-министри, а следващата седмица към екипа ще се присъедини и трети зам.-министър.

Наясно сме с ограниченията на времето и затова фокусът ни ще бъде насочен към три ключови приоритета, посочи Карамфилова.

При встъпването ми в длъжност се сблъсках с доста обезпокоителни данни за наказателни процедури срещу България процедури, свързани с неизпълнение на задължения. Затова първият ни приоритет ще бъдат спешни мерки срещу наказателните процедури, обяви екоминистърът.

Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната предупреди, че ако не се предприемат навременни мерки, страната ни е заплашена от сериозни финансови санкции, като някои от тях могат да достигнат осемцифрена сума в евро. При налагането на финансови санкции те ще бъдат платени от всеки един от нас, подчерта тя.

Карамфилова съобщи, че е разпоредила засилен контрол в регионалните дирекции ежеседмичното отчитане какви са резултатите от този засилен контрол.

Една от задачите ни е и даването на коректни методически указания на звената в системата на министерството. Може би ще се наложи преразглеждане на дадените методически указания в последните няколко седмици, поясни тя.

Росица Карамфилова получи символичния ключ на МОСВ от Борислав Сандов

По повод казуса с ТЕЦ "Брикел" министърът на околната среда и водите каза, че в МОСВ нито имат права, нито имат желание да затварят когото и да било от големите горивни оператори.

Всеки оператор получава съответното разрешително за дейностите, които изпълнява. То определя нормите, в рамките на които трябва да работи съответното предприятие. Всяко неизпълнение на задълженията има ред за санкциониране. Ние ще насочим усилията си за превантивна дейности, диалог и прозрачност в действията, заяви Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната.

Друга ключова тема, по която ще работим, е действие по стратегическите проекти. Има много сериозно забавяне, основно свързано с процедурите по екологичното законодателство, посочи тя.

 


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1592 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
КАПИТАН С М Ъ Р Т

2022.08.15 | 19:19

4
И ЗА ПО-МАЛКО У Б И В А М !
ДЪМПИНГ ЩЕ ПРАВИШ!

2022.08.15 | 19:14

3
ЗНАЕШ НАКАЗАНИЕТО.

2022.08.15 | 15:29

2
Ганьо от дума не вдева, само санкцшя го респектира!

2022.08.15 | 15:26

1
Цицането на България продължава по всякакъв начин!

Добави коментар

Водещи новини