Министър Велкова: Приходите в бюджета ще бъдат събрани до края на годината, но не се очаква преизпълнение

  • 14 август 2022 17:47

  • 1351
  • 2
Министър Велкова: Приходите в бюджета ще бъдат събрани до края на годината, но не се очаква преизпълнение
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

До края на годината Министерството на финансите ще успее да събере приходите в бюджета, но към момента не очакваме преизпълнение. Това казва в интервю за БТА служебният министър на финансите Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси.

Трябва да се положат максимални усилия от двете приходни администрации НАП и Агенция "Митници", за да можем да осигурим и да гарантираме изпълнението на приходите, посочва тя.

Завършихме юли с излишък в бюджета от 1,5 млрд. лева. Това е много добро изпълнение, но следва да се знае, че в отчета за юли не са влезли ефективно намалените данъчни ставки, които бяха приети с актуализацията на бюджета. Ефектът от това намаление ще се усети през август. Имаме също и увеличени разходи за персонал, от актуализацията на бюджета от юли. А те в двоен размер ще бъдат изплатени през август, отбелязва министър Росица ВелковаРосица ВелковаРосица Велкова е родена на 16 март 1972 г. в София.   Придобива магистърска степен по финанси.

Тя дава и оценка за хода на инфлацията и динамиката на брутния вътрешен продукт, говори за подготовката за еврото, за работата по бюджета за 2023 година, както и за предстоящото емитиране на дълг.

Асен Василев предаде управлението на финансите на новия служебен министър

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1351 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дясен

2022.08.14 | 19:59

1
Шумкарака дъщеря и комуниста.
ВСИЧКИ СТЕ КЛИЕНТИ

2022.08.15 | 00:15

2
НА БАКЪРНАТА!

Добави коментар

Водещи новини