Министърът на отбраната: Подкрепяме изграждането на високотехнологичен военноморски флот

  • 13 август 2022 19:56

  • 1124
  • 8
Министърът на отбраната: Подкрепяме изграждането на високотехнологичен военноморски флот
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Министерството на отбраната ще продължи да подкрепя усилията за изграждането и поддържането на високотехнологична база за военноморския ни флот. Това каза министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва в приветствието си към личния състав на Военноморските сили (ВМС) днес, 13 август, във Варна, на тържественото събрание - концерт по случай 143 години от създаването на бойния флот. Министър Стоянов увери, че проектът за новия многофункционален патрулен кораб се развива с бързи темпове и подчерта, че това е факт, благодарение на настойчивостта на командирите и военнослужещите, съобщиха от пресцентъра на военното ведомство.

„Благодаря на всички вас, които показвате как могат да се преодоляват всички затруднения“, посочи министър Стоянов. В словото си той изтъкна още, че българските Военноморски сили са гарант за суверенитета и сигурността на страната ни. „Участията в учения, национални и международни мисии и операции са доказателство за вашия професионализъм. Доказателство е и последното успешно приключило учение „Бриз - 2022“ с участието на 11 страни, провело се в Черно море в условията на изключително усложнена геополитическа среда“, посочи още той. Министър Стоянов благодари на флотските ветерани и на семействата и близките на военните моряци и пожела на всички попътен вятър и бъдещи професионални успехи.

ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2022“

„Делата са основният ключ към успеха и българските Военноморски сили прилагат тази максима в своята работа. Те сами предизвикват успеха си - чрез упорити и своевременни действия. Съдя обективно по постигнатите резултати по трите мисии на Въоръжените сили и по демонстрираната активност в процеса на модернизация на Българската армия“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на тържественото събрание-концерт по повод 143-ата годишнина от създаването на ВМС. В словото си той акцентира върху настоящите условия на сложна военностратегическа среда и на война в непосредствена близост до нашите граници. „През годините многократно сме подчертавали критичната важност на Черно море за националната ни сигурност. В съюзен формат на всички нива сме отстоявали тази позиция“, подчерта адмирал Ефтимов. „Готовността на дежурните сили и средства на военния ни флот е повишена, а системата за наблюдение на морските пространства е поставена под непрекъснат режим на работа. Мерките за повишена бдителност, както и тези за дългосрочно повишаване на възпиращия и отбранителен потенциал, поставят нови, по-високи изисквания за развитието на способностите на ВМС и на съвременните военнослужещи“, подчерта той.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов също подчерта, че за своята 143-годишна история ВМС са доказали, че са една от институциите на държавата. Той благодари на военнослужещите и цивилните служители за тяхната отдаденост и професионализъм. За проявен висок професионализъм военнослужещи и цивилни служители от ВМС бяха наградени от министъра на отбраната и началника на отбраната.

Константин Тодоров
1124 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Муню

2022.08.14 | 15:56

8
Да са въздига само шопел-помачория.

2022.08.14 | 07:39

6
Подкрепяите глупаци ,невиждате ли че заада ще ни разори напълно,малка и бедна държава сме

2022.08.14 | 09:13

7
еби се, лайнар рашистки.
wtf

2022.08.13 | 23:24

5
нито лев за тия тъппанари!!!!!!!!!!

2022.08.13 | 23:02

4
КАКВО ПОДКРЕПЯШ ,БЕ ДЪРТ ПЪРДЯЛНИК , ПАРИТЕ СА НА НАРОДА И ТЕ ЩЕ КАЖАТ , МАЛОУМНИК.
!!!

2022.08.13 | 22:07

3
Да, ама българският народ не те подкрепя, фатмако и ще те изрита!
PaulaFox

2022.08.13 | 22:07

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Еми...

2022.08.13 | 20:13

1
Вашата работа не е да се правите на умни, да да организирате едни избори, капути мазни.

Добави коментар

Водещи новини